Rusia vrea să se asigure că ucrainenii suferă în timpul iernii, susține Antony Blinken. Ce infrastructuri vitale au atacat rușii

Rusia vrea să se asigure că ucrainenii suferă în timpul iernii, susține Antony Blinken. Ce infrastructuri vitale au atacat rușii
Foto: Hepta - Abaca Press / BONNIE CASH

Antony Blinken, secretarul de stat american, este de părere că Rusia încearcă să distrugă infrastructurile vitale ale Ucrainei pentru a compensa înfrângerile de pe front.

Potrivit acestuia, Kremlinul vrea să îi facă pe ucraineni să sufere pe parcursul iernii din cauza frigului.

Infrastructurile distruse de Rusia până acum

„Aproximativ 40% din infrastructurile care furnizează apă caldă şi electricitate ucrainenilor sunt distruse”, a fost declarația făcută de Blinken în cadrul unei conferinţe de presă susținută după încheierea reuniunii miniştrilor de externe din G7, conform Agerpres.

Secretarul de stat a anunțat crearea unui grup de coordonare ce o să contribuie la pregătirea, restabilirea şi apărarea reţelei energetice a Ucrainei, deoarece „preşedintele (rus Vladimir) Putin a brutalizat-o”.

Blinken a mai confirmat faptul că între cele două maluri ale Atlanticului convergenţa de opinii legate de China „este tot mai puternică şi tot mai clară”.

„Ceea ce am văzut în cursul ultimilor doi ani este o convergenţă în creştere între Statele Unite şi Europa în ceea ce priveşte abordarea noastră faţă de China”, afirmă Antony Blinken.

Statele care fac parte din G7 sunt SUA, Regatul Unit, Germania, Franţa, Italia, Japonia şi Canada. Preşedinţia anuală prin rotaţie este asigurată în prezent de Germania, iar în 2023 de Japonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe