Rușii, despre experiența rapidă a mobilizării: „Am fost luați din pat, noaptea, urcați în mașini și duși la antrenamente”

Rușii, despre experiența rapidă a mobilizării: „Am fost luați din pat, noaptea, urcați în mașini și duși la antrenamente”
Unii dintre bărbații luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție, sursa foto captură YT

La scurt timp după anunțul preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind decretarea mobilizării parțiale în Federaţia Rusă, pe 21 septembrie, seara, au început să fie emise citațiile pentru bărbații din Buriația supuși serviciului militar, care povestesc că au fost luați direct din pat și duși în prima linie.

Șeful Buriației, Alexei Tsydenov, a anunțat că locuitorii republicii trebuiau să se prezinte la înrolare dimineața următoare, între 6:00 și 9:00. Unii însă au fost mobilizați chiar noaptea, luați direct din apartamente și duși în birourile militare de evidență, notează stirileprotv.ro.

Rușii mobilizați au fost luați direct din pat pentru înrolare

„Ni s-a ordonat să-i ridicăm pe mobilizați din paturile lor, să-i punem în mașini și să-i aducem imediat la biroul militar de înregistrare și înrolare. De acolo, toți au fost trimiși la Ulan-Ude”, a declarat un angajat al uneia dintre administrațiile raionale din Buriația, mai scrie sursa citată.

Autobuzele cu cei mobilizați au ajuns la primele ore ale dimineții la Ulan-Ude, capitala Republicii, iar bărbații au fost trimiși către punctul de adunare al Comisariatului Militar al Republicii Buriația de pe strada Shumyatsky. La o distanță de doar zece minute de acest loc se află Lukodrom, unde au loc slujbe de pomenire pentru soldații căzuți în Ucraina.

Fără excepții la mobilizare

Printre cei mobilizați într-o noapte se numără și directorul școlii de învățământ general din satul Kyren. În vârstă de 49 de ani, Serghei a mai fost militar în urmă cu ceva ani, așa că acum a luat-o de la capăt.

”Ei bine, asta e, am plecat în prima linie”, a declarat acesta.

Bărbații care au fost mobilizați din Buriația vor fi trimiși ulterior la Chita sau Blagoveșcensk. Acolo vor urma pregătire militară, iar de acolo vor ajunge să lupte pe frontul din Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:47 - De ce mor oamenii cu zile pe drumurile din România. Cătălin Codescu (AVAC): Infrastructura e esențială, dar autoritățile ignoră asta. ”Factorul drum” poate transforma o simplă eroare umană într-un accident mortal (VIDEO)
19:44 - Rusia nu mai eliberează paşapoarte persoanelor mobilizate în armată – decizie cu impact direct asupra deplasărilor rușilor
19:43 - A murit Alexandru Arșinel / Actorul avea 83 de ani
19:34 - Hoț de biciclete, surprins de camerele de luat vederi într-un bloc din Arad / Cum a reacționat când și-a dat seama că este filmat (VIDEO)
19:33 - Lovitura pregătită de Zelenski în ziua în care Putin va semna decretul pentru anexarea regiunilor din Ucraina
19:04 - Ce dezvăluie certificatul de deces al reginei Elisabeta? William, Andrew, Edward și Sophie erau în aer când ea a murit, doar Charles și Anne au putut ajunge la Balmoral
19:00 - Cătălin Tolontan, despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu: „Mă voi semna pe cărțile lui Ioan Chirilă”
18:55 - Incident șocant la meciul dintre FC Brașov și Hermannstadt! Ambulanța a intrat pe teren după un fault violent
18:31 - Rusia le promite recruților mobilizați pentru război că le șterge împrumuturile dacă mor în Ucraina
18:22 - Daniel Dăianu: Statele vor salva furnizorii de energie de ultimă instanță, așa cum au salvat și sectorul bancar / E dezordine în luarea deciziilor, dar așa e în război, nu ai timp să optimizezi. E ușor doar să stai pe margine (VIDEO)