Primii mobilizați din cele mai sărace zone ale Rusiei au fost luați noaptea din pat, trimiși la instrucție pentru ca apoi să fie repartizați în primele linii din Ucraina

Primii mobilizați din cele mai sărace zone ale Rusiei au fost luați noaptea din pat, trimiși la instrucție pentru ca apoi să fie repartizați în primele linii din Ucraina
Unii dintre bărbații luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție, sursa foto captură YT

De ieri seară, au început să fie emise citațiile de încorporare într-una din cele mai sărace zone ale Federației Ruse, Buriația, după ce Kremlinul a anunțat „mobilizarea parțială„; a parte dintre cei mobilizați noaptea au fost luați chiar din mijlocul familiilor lor și duși la birourile militare de evidență și înrolare.

Ordinele de zi au specificat că bărbații nominalizați trebuiau să se prezinte azi la biroul militar de înregistrare și înrolare între orele 06.00 și 09.00 conform oficialului local, Alexei Tsydenov citat de PRO TV.

Săracii Rusiei, luați din paturi și trimiși în mijlocul bombardamentelor din Ucraina

„Ni s-a ordonat să-i ridicăm pe mobilizați din paturile lor, să-i punem în mașini și să-i aducem imediat la biroul militar de înregistrare și înrolare. De acolo, toți au fost trimiși la Ulan-Ude”, a declarat un angajat al uneia dintre administrațiile raionale din Buriația.

Bărbații din Buriația vor fi trimiși la Chita sau Blagoveșcensk pentru pregătire militară iar după instrucție vor fi trimiși direct în mijlocul luptelor de pe frontul din Ucraina.

Cei mobilizați sunt trimiși la Ulan-Ude, capitala Buriației

În toată Buriația sunt 980.000 de oameni dintre care ar putea fi mobilizați 6-7.000.

Bărbații sunt trimiși, conform sursei amintite, la punctul de mobilizare al Comisariatului Militar al Republicii Buriația: o zonă împrejmuită cu un gard, la o distanță de câteva minute de Lukodrom, unde au loc slujbe de pomenire pentru soldații deja omorâți pe frontul din Ucraina.

Primii de stația de recrutare sunt 130 bărbați din Tunkinsky. din cei 20.700 de locuitori.

Printre aceștia se numără și directorul unei școli din satul Kyren: Serghei, 49 ani, a efectuat stagiul militar „acum foarte mult timp” și este resemnat.

„Toată lumea știa că va avea loc mobilizare și erau pregătiți că vor veni după ei”, a declarat oficialul administrației raionale ciat de PRO TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe