Rușii susțin că au omorât o treime din „mercenarii” străini care luptă în Ucraina. România se clasează pe locul al doilea ca număr de luptători pe linia frontului

Rușii susțin că au omorât o treime din „mercenarii” străini care luptă în Ucraina. România se clasează pe locul al doilea ca număr de luptători pe linia frontului
Rușii susțin că au omorât o treime din „mercenarii” străini care luptă în Ucraina. România se clasează pe locul al doilea ca număr de luptători pe linia frontului. Sursa Foto: Hepta: DPA Images / Joe Giddens

Rusia a anunțat vineri că aproape 7.000 de „mercenari” din 64 de țări au sosit în Ucraina de la începutul invaziei și că aproximativ 2.000 dintre aceștia au fost uciși, informează AFP.

Potrivit armatei lui Vladimir Putin, România ocupă locul al doilea ca număr de luptători pe linia frontului.

Rusia spune că a lichidat aproape o treime din „mercenarii” străini

Listele noastre, la data de 17 iunie, includ mercenari și specialiști în armament din 64 de țări. De la începutul operațiunii militare speciale, 6.956 au ajuns în Ucraina, 1.956 au fost deja eliminați, în timp ce 1.779 au plecat”, a precizat ministerul rus al apărării într-un comunicat.

Rușii sunt de părere că Polonia este „liderul absolut” în rândul țărilor europene în ceea ce privește numărul de luptători care au venit în Ucraina, urmată de România și Marea Britanie.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a făcut public un tabel cu numărul de combatanți străini, clasificând pe naționalități sosirile în Ucraina și pierderile înregistrate, potrivit hotnews.ro.

Forțele militare rusești susțin că 59 de „mercenari” francezi, din cei 183 care au venit să lupte, au fost uciși de la începutul războiului.

Potrivit Kremlinului, țările cu cele mai multe victime sunt Polonia ( 378 decese ), Statele Unite ale Americii ( 214 decese), Canada (162 decese) și Georgia (120 decese).

De la începutul războiului provocat de Vladimir Putin în Ucraina, pe 24 februarie, mii de voluntari străini, cei mai mulți din Europa, au mers în Ucraina pentru a ajuta forțele de la Kiev.

Urmăriți B1TV.ro și pe