Scandalul INTERNAȚIONAL cu postliceale românești continuă: Televiziunea publică din Suedia a desfășurat o anchetă despre ”asistente false” din România

Scandalul INTERNAȚIONAL cu postliceale românești continuă: Televiziunea publică din Suedia a desfășurat o anchetă despre ”asistente false” din România

Televiziunea publică din Suedia a difuzat, miercuri, o anchetă care are în centru său cazurile unor asistente medicale venite de la postliceale din România, cu diplome recunoscute de statul român, dar fără pregătire reală.

“Sunt asistente false – cu diplome și licențe autentice” este începutul materialului difuzat.

“În Suedia, sunt astăzi asistente medicale care au diplomă, în ciuda faptului că nu au avut nici o pregătire profesională”, transmite televiziunea suedeză, investigația referindu-se la fraude cu asistenți falși, care pretind că au studiat în România și Polonia și care lucrează în Suedia, pe alte joburi.

Mai mult, jurnaliștii prezintă, sub protecția anonimatului, cazul unui asistent care lucrează la Spitalul Universitar Sahlgrenska din Gothenburg, care a recunoscut că a venit în România doar pentru a-și da examenele în urma cărora a devenit asistent medical licențiat, mai întâi în România și apoi în Suedia.

Aceștia au descoperit că în doi din cei trei ani în care ar fi trebuit să studieze să devină asistent, în realitate a lucrat ca șofer de camioane și a studiat suedeza.

Jazz Munteanu, jurnalistă la televiziunea publică a Suediei a declarat, pentru edupedu.ro, că a încercat să-i ia un interviu ministrului Educației, însă nu a fost posibil.

“Am încercat încă de pe data de 22 mai să îi luăm interviu ministrului Educației, dar biroul de presă ne-a tot amânat, iar când și-a dat demisia ministrul Valentin Popa reprezentanții Ministerului ne-au zis ca ministrul interimar nu are competența de a ne da un interviu”, a afirmat jurnalista.