Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”

Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă (sursa foto- Hepta: Abaca Press)

Premierul Croației, Andrej Plenkovic, a făcut noi acuzații la adresa președintelui Zoran Milanovic, care a susținut public că SUA şi UE că sunt responsabile pentru criza dintre Rusia şi Ucraina.

Zilele trecute, Milanovic a mai declarat și că „locul Ucrainei nu este în NATO”.

„Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei şi este total contrară poziţiilor şi principiilor de politică externă ale guvernului” de la Zagreb, a spus Plenkovic, la adresa președintelui, potrivit agenţiei EFE.

Guvernul croat „se distanţează şi nu are nimic de-a face cu poziţiile exprimate de preşedinte”, a insistat premierul.

Zoran Milanovic a promis că nu va permite nicio implicare militară a Croaţiei în cadrul NATO pentru susţinerea Ucrainei. Cu toate acestea, decizia implicării trupelor este în mâna guvernului.

Premierul Croației își cere scuze în fața Ucrainei

După scandalul diplomatic declanșat de Milanovic, premierul Croației și-a cerut scuze inclusiv în fața Ucrainei.

Acesta a catalogat și în cadrul acelui comunicat de presă faptul că afirmațiile președintelui Croației sunt scandaloase.

”Dat fiind că nu avem soldați în Ucraina, iar contingentul de militari croați din Polonia s-a întors deja, nu știu ce trupe vrea președintele să retragă. Declarația sa nu reprezintă poziția guvernului, iar tot în numele guvernului îmi cer scuze”, a scris premierul Andrej Plenković.

Cei doi înalți oficiali din Croația au o relație foarte tensionată, presarată cu foarte multe confruntări.

Urmăriți B1TV.ro și pe