Scurgere masivă de informații în China: Aproape un miliard de persoane sunt afectate

Scurgere masivă de informații în China: Aproape un miliard de persoane sunt afectate
Foto: Pixabay

O scurgere masivă de informații a avut loc în China, unde datele a peste un miliard de persoane au fost compromise și publicate de aproape un an în mediul online, scrie cnn.

Scurgere masivă de informații în China

O bază de date online de proporții care aparent conținea informațiile personale a până la un miliard de cetățeni chinezi a fost lăsată nesecurizată și accesibilă publicului timp de mai bine de un an până când un utilizator anonim de pe un forum de hackeri s-a oferit să vândă datele.

Datele personale au fost accesibile publicului prin intermediul unei adrese web care oferă acces nerestricționat oricărei persoane care are cunoștință de ea.

Utilizatorul susținea că baza de date a fost compilată de poliția din Shanghai și conținea informații sensibile despre un miliard de cetățeni chinezi, inclusiv numele, adresele, numerele de telefon mobil, numerele naționale de identitate, vârsta și locul de naștere, precum și miliarde de înregistrări ale apelurilor telefonice efectuate către poliție pentru a raporta dispute civile și infracțiuni.

Nu este clar câte persoane au accesat sau descărcat baza de date în cele 14 luni sau mai mult în care a fost lăsată la dispoziția publicului. În China trăiesc 1,4 miliarde de oameni, ceea ce înseamnă că încălcarea securității datelor ar putea afecta mai mult de 70% din populație.

Urmăriți B1TV.ro și pe