Secretarul de stat american Antony Blinken: Sprijinul Chinei pentru Putin „ar trebui să tragă semnale de alarmă”

Secretarul de stat american Antony Blinken: Sprijinul Chinei pentru Putin „ar trebui să tragă semnale de alarmă”
// Sursa Foto: Hepta

Secretarul de stat american Antony Blinken a criticat China pentru că a apărat invazia Rusiei în Ucraina. Acesta a menționat că apărarea „ar trebui să tragă semnale de alarmă pentru noi toți cei care considerăm regiunea Indo-Pacific ca fiind acasă”, conform CNN.

„Sarcina noastră este de a dovedi că democrația poate face față provocărilor urgente”

„Chiar și în timp ce Rusia se mobiliza în mod clar pentru a invada Ucraina, președintele Xi și președintele Putin au declarat că prietenia dintre țările lor era, citez, „fără limite””, a declarat Blinken într-un discurs despre politica administrației Biden față de China la Universitatea George Washington.

Acesta a specificat că SUA nu caută un conflict sau un nou Război Rece cu China. „Sarcina noastră este de a dovedi încă o dată, că democrația poate face față provocărilor urgente, poate crea oportunități, poate promova demnitatea umană, că viitorul aparține celor care cred în libertate și că toate țările vor fi libere să își traseze propriile căi fără constrângere”, a spus Blinken. „Nu căutăm un conflict sau un nou Război Rece. Dimpotrivă, suntem hotărâți să le evităm pe amândouă.”

„Chiar dacă războiul președintelui Putin continuă, vom rămâne concentrați asupra celei mai serioase provocări pe termen lung la adresa ordinii internaționale – și aceasta este reprezentată de Republica Populară Chineză”, a adăugat el, conform Digi24.ro.

NATO cere Chinei să condamne agresiunea Rusiei în Ucraina

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că Beijingul trebuie să se alăture restului lumii și să condamne ferm invazia rusă în Ucraina. Gestul ar fi cu atât mai important cu cât China e membră a Consiliului de Securitate al ONU.

„Orice fel de sprijin pentru Rusia, asistenţă militară și orice altceva, va ajuta Rusia să ducă un război brutal împotriva unei naţiuni suverane independente, Ucraina, o va ajuta să continue un război care provoacă moarte, suferinţă, distrugere”, a declarat Stoltenberg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni