Șeful Cambridge Analytica și-a dat demisia la doar câteva săptămâni de la preluarea funcției

Șeful Cambridge Analytica și-a dat demisia la doar câteva săptămâni de la preluarea funcției
Foto:Newshub

Alexander Tayler, CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, și-a dat demisia la doar câteva săptămâni după ce a preluat această funcție, informează thehill.com. Schimbările din conducerea Cambridge Analytica au locîn contextul scandalului global în care a fost implicată compania de consultanță politică, dar și Facebook.

Tayler îşi va relua postul de însărcinat cu datele ”pentru a se concentra asupra diverselor investigaţii şi anchete tehnice”, precizează CA, într-un comunicat.

Alexander Tayler preluase funcția după ce Channel 4 a făcut publice înregistrări video în care fostul CEO, Alexander Nix, făcea referiri la mită şi prostituate în vederea influenţării alegerilor.

Cambridge Analytica este acuzată că a cules date de la cel puţin 87 de milioane de utilizatori Facebook, fără ca aceştia să-şi dea consimţământul.

Firma a lucrat pentru campania lui Donald Trump, în timpul prezidențialelor americane din 2016, dar și pentru campania pro-Brexit.

În ultimele două zile, co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat în Congresul american chiar în acest scandal.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică