Șeful Ryanair, avertisment fără precedent: Vor urma ani de zile de haos al zborurilor și tarifele vor crește

Șeful Ryanair, avertisment fără precedent: Vor urma ani de zile de haos al zborurilor și tarifele vor crește
Doi soți au zburat 15 ore și la aterizare s-au trezit tot acasă: „Suntem în stare de șoc”. Foto: Pixabay

Haosul de pe aeroporturi se va întinde pe mai mulți ani, în timp ce prețul călătoriilor va crește, avertizează  Michael O’Leary, șeful Ryanair și pionier al călătoriilor low-cost în Europa.

Haosul de pe aeroporturi va continua în următorii ani

Acesta a explicat că multe companii abia reușesc să mai facă profit din cauza costurilor care au explodat, scrie The Guardian.

Prețurile biletelor au crescut în Europa și în SUA, deoarece pasagerii s-au întors după blocajele cauzate de coronavirus, iar unele companii aeriene au redus capacitatea din cauza lipsei de personal.

El a declarat pentru Financial Times: „A devenit prea ieftin. Mi se pare absurd ca de fiecare dată când zbor la Stansted, călătoria cu trenul în centrul Londrei să fie mai scumpă decât biletul de avion”.

O’Leary a declarat că se așteaptă ca o combinație de prețuri ridicate ale petrolului și taxe de mediu să împingă tariful mediu Ryanair de la 40 de euro la 50-60 de euro pe termen mediu.

Companiile aeriene se pregătesc să anunțe un nou val de anulări săptămâna viitoare.

Joi și vineri, pasagerii de pe aeroportul Heathrow din Londra s-au plâns de cozile lungi, de zborurile anulate și de bagajele pierdute, deoarece „intervențiile în program” și perturbările de pe aeroporturile britanice au fost exacerbate de grevele din Spania.

Șeful Ryanair crede că prețul petrolului va rămâne „structural mai mare” în următorii patru sau cinci ani, „până când ne vom putea rupe de petrolul și gazele rusești”. El a adăugat că se așteaptă ca anul viitor presiuni inflaționiste mai ample să afecteze industria aeronautică, inclusiv costurile cu personalul și taxele de control al traficului aerian, subliniind, de asemenea, creșterea taxelor de mediu.

Probleme în plin sezon turistic

Companiile aeriene din întreaga lume au redus numărul de locuri de muncă și alte costuri în timpul pandemiei de coronavirus, fapt care a dus la blocarea majorității zborurilor, și s-au trezit într-o situație dificilă în momentul în care cererea a revenit pe fondul ridicării restricțiilor COVID-19.

Turiștii care aleg să călătorească spre destinațiile de vacanță cu avionul în această vară, ar putea avea parte de surprize neplăcute. Se anunță mai multe perioade de grevă ale echipajelor de zbor.

Urmăriți B1TV.ro și pe