Șefului poliţiei din Londra, avertizează: Un atac este foarte probabil în Marea Britanie, însă nu se știe când

Șefului poliţiei din Londra, avertizează: Un atac este foarte probabil în Marea Britanie, însă nu se știe când
Foto: magicsimtour.ro

Deşi Marea Britanie este bine pregătită, atentate similare cu cele din Franţa şi Germania rămân foarte probabile, a declarat Sir Bernard Hogan-Howe, şeful poliţiei metropolitane a Londrei potrivit The Guardian.

„Simt şi înţeleg această frica şi fiind ofiţerul de poliţie responsabil de a preveni un astfel de atac, ştiu că ar fi de dorit să vă pot linişti. Mă tem că nu pot, nu în totalitate”, a precizat oficialul.

„Nivelul de ameninţare teroristă a rămas sever timp de doi ani – şi este tot acolo. Aceasta înseamnă că un atac este foarte probabil. Se poate chiar spune că este un caz de când, şi nu de dacă" se va petrece un atentat, a adăugat Hogan-Howe.

Hogan-Howe a mai precizat că Marea Britanie are mai multe avantaje comparativ cu alte state europene, între care un regim strict al armelor de foc, dar şi toleranţa şi modul de viaţă al britanicilor.

„Abordarea noastră faţă de musulmani nu este influenţată de faptul că aceste atacuri se pretinde că ar fi fost comise în numele islamului. Noi nu stigmatizăm milioanele de musulmani britanici ale căror valori şi credinţe resping complet discursul de ură al teroriştilor," a mai spus oficialul.

Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL