Serghei Lavrov a refuzat dialogul cu Antony Blinken pe motiv că nu are timp

Serghei Lavrov a refuzat dialogul cu Antony Blinken pe motiv că nu are timp
Serghei Lavrov a respins solicitarea de a discuta la telefon cu Antony Blinken. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, refuză deocamdată invitația la dialog din partea lui Antony Blinken, Secretarul de stat american, pe motiv că nu are timp. Discuția dintre cei doi ar fi trebuit să fie prima de când Rusia a invadat Ucraina.

Lavrov refuză dialogul cu Blinken

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat că Lavrov e prea ocupat cu alte evenimente și că va accepta cererea de dialog când va avea timp.

„Ministrul Lavrov are acum un program încărcat, cu deplasări în afara țării, summitul de la Tașkent și întâlniri bilaterale”, a spus Zaharova, potrivit presei de stat ruse.

Ministrul rus ar urma să-l caute pe oficialul american mai târziu, când va avea timp.

Ce ar fi trebuit să discute Blinken cu Lavrov

Anterior, Antony Blinken a declarat că intenționează să discute cu Lavrov despre un eventual schimb de prizonieri, prin care să obțină eliberarea cetățenilor americani Brittney Griner și Paul Whelan, acum reținuți în Rusia.

În schimb, americanii sunt dispuși să-l dea pe Viktor Bout, un traficant de arme rus care ispăşeşte acum o condamnare de 25 de ani de închisoare în SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)