Putin a semnat decretul privind mobilizarea parțială: Vom face totul pentru a ne apăra. Vrem să eliberăm Donbasul, Hersonul și Zaporojie de neonaziști

Putin a semnat decretul privind mobilizarea parțială: Vom face totul pentru a ne apăra. Vrem să eliberăm Donbasul, Hersonul și Zaporojie de neonaziști
Foto: Hepta - Gavriil Grigorov

Vladimir Putin a anunțat că a semnat decretul privind mobilizarea parțială. „Vrem să eliberăm de neonaziști aceste teritorii, Donbas, Herson, Zaporojie”, a spus el.

Putin, după atrocitățile comise de ruși în Ucraina: „Ați văzut barbarismul neonaziștilor ucraineni”

Liderul de la Kremlin a acuzat Occidentul, în discursul său, că „nu a acceptat compromisurile și a încercat să ne dea ordine directe”.

Culmea, în condițiile în care Putin a trimis mercenari din grupul Wagner să omoare oameni înUcraina, tot el îi acuză pe liderii ucraineni că au recurs la mercenari străini. În fapt, este vorba despre soldați și alți bărbați fără experiență militară care s-au oferit voluntar să lupte pentru eliberarea Ucrainei de invadatorii ruși.

Vladimir Putin a acuzat apoi armata ucraienană că a fost antrenată de NATO.

„Ați văzut barbarismul neonaziștilor”, a mai spus Putin cu maxim cinism, în condițiile în care rușii au comis în Ucraina atrocități de neimaginat până acum într-o Europă a anului 2022.

Liderul de la Kremlin a plâns apoi de mila civililor din Zaporojie, Donețk și Herson care au devenit refugiați din cauza luptelor. Lupte pornite după ce țara lui a invadat Ucraina.

Putin a anunțat mobilizarea parțială

Vladimir Putin a vorbit apoi despre referendumurile anunțate de marionetele lui în Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk, promițând că va lua măsuri ca acestea să se desfășoare „pașnic”.

„Armata acționează și asigură mii de kilometri, îi apără de neonazism”, a mai spus Putin, continuând retorica sa de la începutul războiului despre lupta lui cu „neonaziștii” din Ucraina, țară condusă, în fapt, chiar de un evreu – Volodimir Zelenski.

„În teritoriile eliberate susțin aceste propuneri, susțin mobilizarea parțială în aceste regiuni. E doar o mobilizare parțială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolați și cei care slujesc în armată și care au profesii militare”, a continuat Putin.

De asemenea, liderul de la Kremlin a acuzat Occidentul de șantaj nuclear.

„Vorbim și de un șantaj nuclear, centrala de la Zaporojie a fost lovită, iar reprezentanții NATO au spus că e posibil să se folosească arme nucleare împotriva Rusiei”, a mințit Putin, liderii NATO vorbind în permanență despre scopul lor de a preveni extinderea conflictului. Pe lângă asta, zona centralei nucleare a fost bombardată de ruși, nu de ucraineni.

El a trecut apoi, din nou, la amenințări: „Noi avem diverse arme de distrugere și componente mult mai moderne decât ale NATO. Vom folosi toate mijloacele de care dispunem. Și nu blufez!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe