Serviciile Ucrainene l-au identificat pe colonelul „Alfa”. Ofițerul susținea teroarea localnicilor din Herson

Serviciile Ucrainene l-au identificat pe colonelul Alfa. Ofițerul susținea teroarea localnicilor din Herson

Ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) l-au identificat pe comandantul armatei ruse, care a terorizat oamenii și a torturat soldații în Hersonul ocupat temporar.

Fără milă și compasiune

Potrivit SBU, șeful adjunct al departamentului Gărzii Ruse din regiunea Rostov, colonelul de poliție Alexander Naumenko cu indicativul de apel „Alfa”, a condus personalul militar al armatei de ocupare și reprezentanții grupurilor armate ilegale ale Federației Ruse în Hersonul ocupat temporar din martie. Mottoul lui fiind „nu cunoaștem milă și nu o cerem”.

„Colonelul a permis detenții ilegale tortură, pătrundere în casele acestora și sechestru de bunuri. S-a stabilit că a participat la dispersarea mitingurilor pașnice din Herson. El a dat ordin să folosească grenade asomatoare și gaze lacrimogene împotriva cetățenilor ucraineni”, precizează reprezentanții SBU.

Peste 600 de ucraineni, torturați la comanda lui Naumenko

După indicațiile lui Naumenko, doi ucraineni au fost răpiți și torturați timp de câteva săptămâni. Astfel, rușii încercau să afle informații despre armata ucraineană.

De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, oamenii lui Naumenko   au răpit 613 persoane în regiunea Herson.

Invadatorii folosesc clădirile centrului de arest preventiv, în unele localități, de exemplu, în Nova Kakhovka, își echipează garaje și subsoluri în aceste scopuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe