Serviciul canadian de securitate: Rusia caută modalități de eludare a sancțiunilor pentru a obține tehnica militară

Serviciul canadian de securitate: Rusia caută modalități de eludare a sancțiunilor pentru a obține tehnica militară
Foto: Hepta/DPA Images / Alex Chan Tsz Yuk.

Rusia caută în mod activ modalități de a evita sancțiunile pentru a achiziționa tehnica militară din Occident. Anunțul a fost făcut de serviciile de informații canadiene (CSIS) pe Twitter.

Rusia, dependentă de Occident

Complexul militar-industrial rus rămâne dependent de componente și tehnologii străine pentru a-și moderniza trupele, notează serviciul de informații canadian.

„Încercările rușilor de a evita sancțiunile și de a achiziționa ilicit tehnica militară occidentală vor continua și pot crește, inclusiv în Canada”, avertizează CSIS.

După cum a raportat Unian, din cauza sancțiunilor, Rusia are din ce în ce mai puține dintre cele mai recente arme, dar este capabilă să lupte timp de 6 până la 12 luni. Federația Rusă are mai multe depozite din care echipamentele pot fi reactivate și transferate pe linia de front.

În același timp, Kremlinul amenință direct că va prelungi războiul împotriva Ucrainei. Federația Rusă nu va mai avea încredere în Occident. Anunțul a fost făcut de Dmitrii Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, în cadrul unui interviu pentru MSNBC.

„Da, va fi o criză lungă. Nu vom mai avea încredere în Occident”, a remarcat Peskov.

Potrivit acestuia, relațiile dintre Rusia și Occident sunt acum la un nivel scăzut,

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)