Sezonul România-Franța: Fostul președinte Francois Hollande și ambasadorul român Luca Niculescu, în vizită la Atelierul Brâncuși din Centrul Pompidou (FOTO)

sursă foto: Luca Niculescu @ Facebook

Francois Hollande, fostul președinte al Franței, a fost alături de Luca Niculescu, ambasadorul României la Paris, în atelierul reconstituit al lui Constantin Brâncuși și la expozițiile românești din Centrul Pompidou de pe malul Senei.

„Seară de descoperiri și de redescoperiri. În seara aceasta, François Hollande l-a redescoperit pe Brâncuși și i-a descoperit pe artiștii români contemporani. Am petrecut ore bune cu fostul președinte francez și cu ambasadorii europeni în atelierul reconstituit al sculptorului român și la expozițiile românești de la Centrul Pompidou”, a spus Luca Niculescu.

Așadar, Luca Niculescu a mai precizat că, la vizita din Paris pe care a desfășurat-o alături de Francois Hollande, au mai participat și alți ambasadori europeni. În acest context, el a scos în evidență sensibilitatea fostului șef de stat în ceea ce privește cultura, dar mai ales entuziasmul său pentru creațiile nemuritoare ale artiștilor români.

„Iar noi am descoperit (sau redescoperit) un șef de stat sensibil la cultură, atent la detalii, impresionat de operele artiștilor români, de la Pallady la Ghenie, artiști despre care nu a contenit să ceară amănunte”, a afirmat cel mai important diplomat român din Hexagon.

Acestea fiind spuse, ambasadorul român la Paris a ținut să scoată în evidență rolul important pe care l-a avut fostul președinte francez în lansarea Sezonului România-Franța, amintind totodată de prima vizită oficială a președintelui Iohannis în Republica Franceză.

„I-am mulțumit fostului președinte pentru rolul important pe care l-a avut în lansarea Sezonului România Franța. Pentru prima data, această idee a fost evocată în urmă cu exact patru ani, cu ocazia primei vizite oficiale a președintelui Klaus Iohannis la Paris, în conferința de presă comună pe care a tinut-o atunci cu François Hollande”, a conchis Luca Niculescu.

Sezonul România-Franța a început deja, desfășurându-se între 28 noiembrie 2018 și 14 iulie 2019. Potrivit rfi.ro, programul cuprinde peste 300 de evenimente, în principal culturale şi educaționale. Pentru România, diverse acţiuni vor avea loc în Brașov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galați, Iași, Timișoara, Sibiu şi Suceava, în timp ce pentru Franţa, evenimente sunt în pregătire în Avignon, Bordeaux, Brest, Grenoble, Lille, Lyon, Marseille, Mulhouse, Nantes, Rennes, Strasbourg și Toulouse. Acestora li se adaugă cele 250 de orașe și localități înfrățite ale celor două țări.

Ultima oră
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană
20:33 - Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial
20:15 - Restricțiile din Capitală, prelungite până pe 8 decembrie: Masca rămâne obligatorie / La ceremoniile de 1 Decembrie pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală (DOCUMENT)
19:40 - Testare pentru toate persoanele care sosesc în Marea Britanie. Condițiile de intrare în țară, înăsprite după depistarea unor infectări cu varianta Omicron