Shakira, trimisă oficial în judecată de o instanță spaniolă pentru că nu și-ar fi plătit taxele. Ce spun avocații și ce pedeapsă riscă superstarul columbian

Shakira, trimisă oficial în judecată de o instanță spaniolă pentru că nu și-ar fi plătit taxele. Ce spun avocații și ce pedeapsă riscă superstarul columbian
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Shootpix/ABACA

O instanță spaniolă a trimis-o formal în judecată pe cântăreața columbiană Shakira, marți, sub acuzația că nu ar fi plătit 14,5 milioane de euro impozit pe venit, arată un document judiciar publicat astăzi, potrivit Reuters.

Shakira, trimisă oficial în judecată pentru că nu și-ar fi plătit taxele

Superstarul columbian în vârstă de 45 de ani, pe numele său întreg Shakira Isabel Mebarak Ripoll, a respins în iulie un acord pentru soluționarea cazului, ceea ce a însemnat că va fi judecată într-o speță care poate culmina cu o pedeapsă de până la opt ani de închisoare pentru ea.

Instanța din localitatea catalană Esplugues de Llobregat a confirmat marți că procesul o să aibă loc la o dată ce urmează să fie anunțată.

Procurorii cer o condamnare la opt ani de închisoare pentru artistă, Shakira fiind acuzată că nu și-a plătit taxele între 2012 și 2014, o perioadă în care, spune ea, ducea o „viață nomadă” din cauza activității profesionale.

„Ordinul pentru trimiterea Shakirei în judecată este doar un alt pas în orice procedură de acest fel. Situația nu s-a schimbat și totul continuă normal. Apărarea juridică a Shakirei își va face treaba prezentând argumentele la momentul potrivit”, spun avocații cântăreței.

Săptămâna trecută, Shakira declara că va lupta împotriva acuzațiilor „false” pe care i le impută procurorii spanioli și că deja a plătit la Fiscul spaniol ceea ce datora înainte să fie reclamată în instanță.

Urmăriți B1TV.ro și pe