Siegfried Mureşan: După Brexit s-a schimbat raportul de forţe în Parlamentul European. Cine a avut de câștigat

Siegfried Mureşan: După Brexit s-a schimbat raportul de forţe în Parlamentul European. Cine a avut de câștigat
Foto: facebook.com/SiegfriedMEP

Siegfried Mureşan, europarlamentar PNL, a susținut că raporturile de forțe din Parlamentul European s-au schimbat după ieșirea Marii Britanii din UE. Astfel, Partidul Popular European, din care face parte şi PNL, a câştigat cinci membri, socialiştiiau pierdut şase membri, iar Grupul Renew Europe a pierdut 11.

„După Brexit s-a schimbat raportul de forţe în Parlamentul European: Partidul Popular European a câştigat 5 membri şi va avea acum 187 de membri faţă de 182, cât a avut înainte. Grupul Socialiştilor a pierdut 6 membri şi va avea 148 de membri, faţă de 154 de membri. Grupul Renew a pierdut 11 europarlamentari şi va avea 97 de membri, faţă de 108 membri cât a avut înainte”, a scris Siegfried Mureşan, pe Facebook.

Acesta a mai precizat că PPE, Socialiştii şi Renew continuă să aibă majoritatea absolută, dar raportul de forțe din cadrul acestei majorități s-a înclinat în favoarea PPE.

„Este un lucru bun pentru România fiindcă delegaţia Partidul Naţional Liberal este una dintre cele mai puternice şi mai influente delegaţii naţionale din Grupul PPE. Cu cât Grupul PPE este mai mare, cu atât vocea României se aude mai puternic la Bruxelles”, a mai scris Mureșan.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)