Singura girafă din România a murit la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Ce i-a adus sfârșitul

Singura girafă din România a murit, săptămâna trecută,la Zoo Târgu Mureş. Îngrijitorii au găsit-o fără viață miercuri dimineață, iar autopsia ulterioară a relevat că animalul a decedat din cauze naturale, mai exact s-a înecat cu propria vomă.

Girafa Gina avea 10 ani și nu era diagnosticată cu nicio boală. DIrectorul Grădinii Zoologice a declarat că pierderea este imensă și că se preocupă să aducă un alt exemplar.

„Din păcate, în data de 10 februarie, dimineaţa, când am venit la serviciu, girafa era căzută şi era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conţinut gastric stomacal (datorită vomei, pe înţelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului. Din păcate, se întâmplă şi la oameni şi s-a întâmplat şi la girafă. Este mare păcat, era singura girafă. Tragedia este destul de mare, era singurul animal din această specie din ţara noastră. Acum trebuie să facem toate demersurile şi să ne preocupăm să completăm colecţia cu această specie mult îndrăgită de noi şi de vizitatori. Nu poţi să găseşti vinovat pentru acest deces, animalul a fost îngrijit foarte bine”, a declarat presei, joi, directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea, potrivit agerpres.ro.
Girafa a fost adusă la Târgu Mureş în anul 2015, de la Grădina Zoologică din Roma.

Urmăriți B1TV.ro și pe