Siria: Președintele a numit un nou ministru al Apărării. Aproape 250 de persoane ucise în timpul violențelor de joi

Siria: Președintele a numit un nou ministru al Apărării. Aproape 250 de persoane ucise în timpul violențelor de joi
Pe fondul violențelor tot mai accentuate din ultimele zile din Siria, generalul Fahad Jassim al-Freij a fost numit ministru al Apărării, scrie The Guardian. Președintele s-a întors la Damasc pentru această...

Pe fondul violențelor tot mai accentuate din ultimele zile din Siria, generalul Fahad Jassim al-Freij a fost numit ministru al Apărării, scrie The Guardian.

Președintele s-a întors la Damasc pentru această numire, deși joi apăruseră zvonuri că și el a fost rănit în urma atacurilor. Zvonurile au fost alimentate de dispariția lui al-Assad de pe scena publică, de la izbucnirea violențelor.

Al-Assad a reapărut însă joi pentru a-l numi pe al-Freij în fruntea Apărării. Generalul îl înlocuiește pe cumnatul președintelui, Assef Shawkat, ucis miercuri în urma unui atac cu bombă. În același atac au mai murit alți doi oficiali din același minister.

Între timp, luptele între rebeli și armată continuă, bilanţul violenţelor de joi fiind de aproape 205 de morți (109 civili, 93 de soldaţi şi 46 de militanţi sau dezertori). Acesta este cel mai mare bilanț de la începutul războiului civil, care durează de 16 luni.