Siria: Președintele a numit un nou ministru al Apărării. Aproape 250 de persoane ucise în timpul violențelor de joi

Siria: Președintele a numit un nou ministru al Apărării. Aproape 250 de persoane ucise în timpul violențelor de joi
Pe fondul violențelor tot mai accentuate din ultimele zile din Siria, generalul Fahad Jassim al-Freij a fost numit ministru al Apărării, scrie The Guardian. Președintele s-a întors la Damasc pentru această...

Pe fondul violențelor tot mai accentuate din ultimele zile din Siria, generalul Fahad Jassim al-Freij a fost numit ministru al Apărării, scrie The Guardian.

Președintele s-a întors la Damasc pentru această numire, deși joi apăruseră zvonuri că și el a fost rănit în urma atacurilor. Zvonurile au fost alimentate de dispariția lui al-Assad de pe scena publică, de la izbucnirea violențelor.

Al-Assad a reapărut însă joi pentru a-l numi pe al-Freij în fruntea Apărării. Generalul îl înlocuiește pe cumnatul președintelui, Assef Shawkat, ucis miercuri în urma unui atac cu bombă. În același atac au mai murit alți doi oficiali din același minister.

Între timp, luptele între rebeli și armată continuă, bilanţul violenţelor de joi fiind de aproape 205 de morți (109 civili, 93 de soldaţi şi 46 de militanţi sau dezertori). Acesta este cel mai mare bilanț de la începutul războiului civil, care durează de 16 luni.

Ultima oră
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament