Ţi s-a întâmplat să ţii mâncarea câteva zile la frigider, apoi să o încălzeşti la microunde? Ei bine, un tânăr de 20 de ani din Bruxelles, a murit în mod misterios după ce a mâncat o farfurie cu paste! Acestea fuseseră depozitate în frigider timp de cinci zile, iar tânărul le-a încălzit la cuptorul cu microunde și le-a mâncat. A doua zi, familia l-a găsit mort în pat.
Cazul șocant a fost explicat acum în publicațiile medicale. Potrivit Journal of Clinical Microbiology, tânărul a fost intoxicat cu o bacterie extrem de periculoasă, „bacillus cereus”, regăsită în probele prelevate din alimentul consumat, pastele.
Înainte de a merge în pat, băiatul a acuzat dureri de stomac și de cap, dar a și vomitat de câteva ori pe parcursul nopții, relatează Antena3.
Intoxicația extrem de puternică a fost descoperită la autopsie. Bacteria i-a atacat rapid ficatul și a determinat vărsături, dureri de cap și abdominale. Simptomele apărute înainte de culcare și în timpul nopții nu l-au îngrijorat însă pe student, care le mai avusese pe parcursul vieții.
Bacteria a fost însă atât de puternică încât i-a întrerupt activitatea hepatică, și a murit rapid.