Solistul unei trupe rock din Rusia, mesaj dur la adresa lui Putin: ”Patria nu este fundul președintelui care trebuie pupat”

Solistul unei trupe rock din Rusia, mesaj dur la adresa lui Putin: ”Patria nu este fundul președintelui care trebuie pupat”
Foto simbol: Pixabay

Liderul trupei ruse de muzică rock „DDT”, Iuri Shevchuk, a făcut comentarii la adresa lui Putin în timpul unui concert.  Artistul a anunțat de pe scenă în fața publicului că „patria nu este fundul președintelui care trebuie pupat”.

Reacția publicului în urma afirmațiilor făcute de solist a fost una pozitivă. Spectatorii au început să aplaude în timpul spectacolului care a avut loc la Ufa.

Liderul unei trupe rock din Rusia, mesaj dur anti-Putin

În pauza din timpul concertului, Iuri Shevchuk a povestit de pe scenă despre propria înțelegere a patriotismului și despre întâmplările actuale din Rusia. În opinia lui,  patria ar trebui văzută  în cetățenii de rând și nu în dictator și în anturajul său politic.

„Patria, prieteni, acesta nu este fundul președintelui, care trebuie pupat, pupat încontinuu. Patria este o bunica cerșetoare de la gară care vinde cartofi. Aceasta este patria”, a spus el.


Shevchuk și-a exprimat patria natală înainte de a cânta cântecul intitulat „Love”, pe care acesta l-a compus în urma războiul din Cecenia. Conform solistului trupei rock, acest cântec l-a „salvat”.

Trupa DDT a condamnat public războiul și a refuzat să participe la activități de propagandă. Membri trupei nu au fost de acord să cânte în Tyumen, deoarece în sală au fost afișate semnele „Z”.

Iuri Shevchuk dă vina pe politicieni pentru războiul din Donbas, pe care îi numește „dependenți de droguri de război”, conform Ziare.com.

Principalul opozant al lui Putin face apel la ruși să protesteze

Principalul opozant al președintelui rus Vldimir Putin, Aleksei Navalnîi, aflat acum în detenție, a cerut de mai multe ori rușilor să iasă în stradă și să demonstreze împotriva războiului.

„Noi – Rusia – vrem să fim o națiune a păcii. Din păcate, puțini oameni ne-ar numi așa acum.

Dar să nu devenim măcar o națiune de oameni tăcuți înspăimântați, de lași care se prefac că nu observă războiul agresiv împotriva Ucrainei declanșat de țarul nostru evident nebun”, a transmis Navalnîi.

În luna aprilie, peste 200 de persoane din 17 orașe ale Rusiei au fost arestate, sâmbătă, în timpul protestelor faţă de războiul din Ucraina. Nu există date privind numărul celor care au participat la demonstrații.

Urmăriți B1TV.ro și pe