”Prima Doamnă a Infernului”. Soția lui Assad duce o viață de lux, în timp ce sute de mii de oameni mor pe străzile bombardate ale Siriei

”Prima Doamnă a Infernului”. Soția lui Assad duce o viață de lux, în timp ce sute de mii de oameni mor pe străzile bombardate ale Siriei
Foto: The Daily Beast

Soția președintelui sirian Bashar al-Assad duce o viață de lux, în timp ce milioane de sirieni au fugit disperați din calea războiului, au rămas mutilați, au rămas fără locuințe sau chiar au murit.

Asma al-Assad, supranumită și ”Prima Doamnă a Infernului”, are 43 de ani și este născută şi şcolită la Londra. Ea s-a căsătorit cu Bashar al-Assad în anul 2000 și au împreună trei copii.

Cuplul deține un palat luxos în valoare de un miliard de dolari, în Damasc, la nici 17 kilometrii de Ghouta de Est, locul unde mii de oameni au fost uciși de forțele lui Bashar Al-Assad.

Palatul este pavat cu 125.000 de plăci de marmură, în valoare de circa 10,6 milioane de dolari.

Totuși, acesta a fost rareori folosit, deoarece se află pe un deal și poate reprezenta o țintă ușoară pentru prioectilele de război.
În 2012, un e-mail scris de Asma și publicat de Wikileaks a stârnit revoltă la nivel internațional. În timp ce Siria era deja de un an devastată de război, aceasta scria despre banii pe care i-a cheltuit pentru a-și face poftele: 350.000 de dolari pe 130 de piese de mobilier și 7.000 de dolari pe o pereche de pantofi încrustați cu cristale.