Spania: Un român e primul deținut care obține dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei

Spania: Un român e primul deținut care obține dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei
Un român stabilit în Spania și-a atacat foștii colegi de serviciu, vrând să se răzbune. A fost apoi grav rănit într-un schimb de focuri cu polițiștii. Captură Video - El Pais

Un tribunal din Tarragona, Spania, a aprobat cererea de eutanasiere a unui român devenit paraplegic la finele anului trecut, în urma unui incident armat. El a împușcat cinci persoane, fiind la rândul său rănit grav de forțele de ordine. De atunci e internat în spital și e dependent de tratamente. Judecătorii au stabilit că dreptul lui Marian Eugen Sabău de a muri demn trebuie să prevaleze asupra drepturilor judiciare ale victimelor sale.

Spania: Unui român i s-a aprobat cererea de a fi eutanasiat

Instanța din Tarragona a menținut decizia dată anterior de un alt tribunal, care fusese contestată de victimele bărbatului.

Magistrații au stabilit că „situația de vulnerabilitate insurmontabilă, durere și suferință” în care se află Sabău îl califică pentru moartea voluntară înainte de a putea fi judecat pentru atacul armat, informează El Pais.

Deocamdată nu a fost stabilită data la care va fi eutanasiat românul.

Astfel, Marian Eugen Sabău devine primul deținut din Spania care obține dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în 2021.

Atacul armat comis de român

Marian Eugen Sabău (46 de ani) a lucrat ca agent de securitate la o firmă, fiind concediat după mai multe conflicte la locul de muncă. Vrând să se răzbune, pe 14 decembrie 2021 a mers la sediul firmei, și-a împușcat trei dintre foștii colegi, rănindu-i grav, apoi s-a ascuns într-o fostă fermă din apropiere.

Polițiștii l-au găsit și a urmat un schimb de focuri în care el a rănit doi polițiștii, apoi a fost împușcat de mai multe ori.

De atunci a rămas complet paralizat, fără șansa de a-și mai reveni. El e în spital, fiind complet dependent de îngrijiri permanente.

Urmăriți B1TV.ro și pe