Spirit of Innovation, avionul electric construit de Rolls-Royce, a zburat pentru prima dată (VIDEO)

Spirit of Innovation, avionul electric construit de Rolls-Royce, a zburat pentru prima dată (VIDEO)
Captură Video - SciNews / Youtube

Avionul electric Spirit of Innovation al celor de la Rolls-Royce a zburat pentru prima dată. Zborul de test a durat 15 minute și a fost un succes. Producătorul de motoare vrea să doboare recordul pentru cea mai rapidă aeronavă electrică, propulsată cu elice, informează go4it.ro.

Avionul electric construit de Rolls-Royce a zburat

Spirit of Innovation a zburat pentru prima dată în Wiltshire, Anglia, timp de 15 minute. Specialiștii urmează să facă noi zboruri pentru colectarea de date în dezvoltarea de astfel de avioane.

În final, pilotul va încerca să zboare cu aeronava cu o viteză mai mare de 480 km/h.

Rolls-Royce a montat pe Spirit of Innovation cel mai dens pachet de baterii folosit vreodată pe o aeronavă. Acesta are 6.000 de celule și asigură o putere de 400 kW. Cu un sistem de răcire avansat, puterea poate ajunge la 750 kW.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare