Statul Major ucrainean: Invadatorii intimidează populația din Transnistria cu știri false. Situația este tensionată

Statul Major ucrainean: Invadatorii intimidează populația din Transnistria cu știri false. Situația este tensionată
Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA.

Situația din Transnistria rămâne tensionată. Ocupanții intimidează populația cu știri false că ar exista o amenințare din partea Ucrainei la adresa locuitorilor teritoriilor ocupate, anunță reprezentanții Statului Major ucrainean.

Mesaje provocatoare, difuzate de media Kremlinului

„În direcţia Basarabiei, situaţia din regiunea transnistreană a Republicii Moldova rămâne tensionată. Inamicul, prin mass-media controlată, continuă să răspândească mesaje provocatoare despre amenințarea sporită la adresa oamenilor din Transnistria”,  precizează Statul Major.

Potrivit sursei citate, în direcțiile Volîni, Polesski și Seversk, nu este exclusă posibilitatea unor acțiuni demonstrative și provocatoare ale trupelor rusești în zonele adiacente frontierei de stat a Ucrainei.

Lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei

„Amenințarea cu rachete împotriva țintelor de pe teritoriul statului nostru rămâne. În regiunile din regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina, se iau măsuri de consolidare a regimurilor administrativ-politice și de contrainformații.

În apele Mării Negre și Azov, navele inamice sunt implicate în lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei, îndeplinesc sarcinile de izolare a zonei de responsabilitate a operațiunilor militare”, a subliniat Statul Major.

În direcția Yuzhnobugsky, inamicul efectuează operațiuni militare pentru a-și îmbunătăți poziția tactică.  Țara agresoare încearcă să ajungă la granița administrativă a regiunii Herson.

Urmăriți B1TV.ro și pe