Studiu îngrijorător despre COVID-19: Aproape 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar au fost infectați cu noul coronavirus

Studiu îngrijorător despre COVID-19: Aproape 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar au fost infectați cu noul coronavirus
Foto: Hepta.ro

Cadrele medicale, cei care se află în linia întâi în lupta cu pandemia de COVID-19, sunt printre cele mai expuse persoane la infecția cu COVID-19. O demonstrează un nou studiu științific, potrivit căruia, la nivel mondial circa 3 milioane de angajaţi din domeniul sanitar s-au îmbolnăvit de COVID-19, ceea ce reprezintă 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri totale.

Studiu îngrijorător: 3 milioane de cadre medicale infectate cu COVID-19

Studiul prezentat miercuri de Consiliul Internaţional al Infirmeriei (ICN) atrage atenția guvernelor asupra necesității de a asigura un grad ridicat de protecție cadrelor medicale care luptă cu pandemia de COVID-19, scrie Agerpres.

În ceea ce privește bilanțul tragic, cel puţin o mie de infirmieri şi infirmiere au murit în 44 de ţări, cifră care ar putea fi mult mai mare dată fiind lipsa de date în numeroase reţele sanitare, potrivit raportului citat.

Pe lângă gradul redus de protecție al cadrelor medicale, ICN denunţă şi cazuri de discriminare sau atacuri la adresa acestor lucrători şi deplânge faptul că, în peste jumătate din ţările studiate, COVID-19 nu are statut de boală ocupaţională, ceea ce implică o mai mare dificultate în a accede la indemnizaţii, inclusiv în caz de deces al lucrătorului din domeniul sanitar.

Raportul ”oferă o imagine descurajantă a modului în care infirmierii şi alţi lucrători sanitari sunt în continuare expuşi la COVID-19 şi la riscurile asociate”, a subliniat preşedinta ICN, Annette Kennedy, într-un comunicat de presă.

Bilanț sumbru al cazurilor de COVID-19 la nivel mondial

Bilanțul global al contaminărilor cu SARS-CoV-2 se apropie de pragul de 30 de milioane.

Și numărul victimelor în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19 a crescut în ultimele 24 de ore. 5.500 de persoane infectate au murit, astfel că bilanțul total al fatalităților, la nivel mondial, a ajuns la917.417, potrivit datelorOMS.

Statele Unite ale Americii, India și Brazila rămân țările cu cele mai mari creșteri în ceea ce privește cazurile de infectare cu noulcoronavirus. India a înregistrat duminică 94.372 de noi infectări, 45.523 de noi cazuri au fost confirmate în SUA, în timp ce în Brazilia au fost înregistrate 43.718 de noi infectări.

Ultima oră
13:27 - Evoluția epidemiei, tot mai îngrijorătoare: Peste 11.000 de cazuri noi și 208 decese. Una dintre victime, o femeie de 28 de ani, nevaccinată. La ATI sunt internați 1.267 de pacienți cu COVID-19, printre care și 17 minori
13:27 - Chef Adi Hădean, mesaj la finalul sezonului de pe litoralul românesc: „Ăştia-s oamenii pe care nu vreau să-i am oaspeţi şi nici să fiu oaspetele lor”
13:21 - Ariston Genus One, cele mai bune centrale termice pe gaz
13:14 - Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
13:13 - Florin Roman: E evident că moțiunea celor de la USR și AUR a fost depusă neregulamentar. Suntem în situația de a avea două moțiuni active la ora actuală în Parlament (VIDEO)
13:12 - Ce a spus Smiley despre sosia Laurei Cosoi de la emisunea Superstar. “Am gusturi bune la femei”
13:06 - Emma Răducanu este aşteptată, alături de Simona Halep, la Cluj-Napoca. Transylvania Open 2021 adună mari nume din topul WTA
13:01 - Marcel Ciolacu: Alegerile anticipate sunt singura varianta. Nu credeam că se poate reseta coaliția (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Dacă trece moțiunea depusă de USR PLUS și AUR, Florin Cîțu va sesiza din nou CCR și va reveni prim-ministru. Cei care au depus-o trebuie să o retragă (VIDEO)
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)