Studiu: O nouă variantă de COVID-19 ar fi provocat aproape 88% din cazurile de infectare în Mexic

Studiu: O nouă variantă de COVID-19 ar fi provocat aproape 88% din cazurile de infectare în Mexic
Sursa Foto: Hepta

O nouă tulpină de COVID-19 ar putea explica o explozie a cazurilor de coronavirus în Mexic. Aceasta ar fi provocat 87,23% dintre cazurile de COVID-19 studiate în această țară în luna februarie și ar fi mult mai contagioasă, a informat joi directorul departamentului pentru cercetare moleculară din cadrul Institutului de Diagnostic şi Referinţă Epidemiologică (INDRE), Jose Ernesto Ramirez.

O nouă tulpină de COVID-19 ar putea explica explozia cazurilor de COVID-19 în Mexic

Tulpina descoperită a primit denumirea B.1.1.222 şi prezintă o mutaţie T478K, a precizat el. „Putem face o solicitare pentru a fi denumită această variantă cu un nume specific, dar nu este încă potrivit pentru a o desemna ca nouă variantă mexicană”, a insistat Ramirez.

Explozia cazurilor de COVID-19 este asemănător cu ceea ce s-a întâmplat şi în alte ţări care au detectat noi variante, precum Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.
Mexicul a înregistrat joi 877 de noi decese asociate maladiei COVID-19, astfel încât cifra totală a victimelor se ridică la 183.692, potrivit Ministerului Sănătăţii. Au fost raportate, de asemenea, 8.642 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar bilanţul total al contagierilor a ajuns la 2.069.370 de cazuri.

Cu aceste cifre, Mexicul ocupă locul al 13-lea în clasamentul mondial prin prisma contagierilor şi locul al treilea ca număr al deceselor, după Statele Unite şi Brazilia, potrivit Universităţii americane Johns Hopkins.

Varianta britanică de COVID-19, mult mai periculoasă

Un studiu danez sugerează că persoanele infectate cu o variantă britanică acoronavirusului B117 pot avea un risc cu 60% mai mare de a fi spitalizate, a declarat ministrul sănătății Magus Heunicke.

O campanie pe scară largă de secvențiere a virusului a permis Danemarcei, cu 5,8 milioane de locuitori, să urmărească creșterea noii variante mai atent decât orice altă țară, scrieThe Guardian.

Camilla Holten Møller, de la Institutul Statens Serum de combatere şi prevenţie a bolilor infecţioase, care studiază pandemia, a spus luna trecută: „Dacă ne uităm la modelele noastre, este calmul de dinaintea furtunii”.

Varianta britanică acoronavirusului se răspândește de 1,55 ori mai repede decât variantele precedente

Există temeri că B.1.1.7 ar putea deveni în curând varianta dominantă în țară. Holten Møller a estimat că varianta se răspândește de 1,55 ori mai repede decât variantele precedente.

Premierul britanic Boris Johnson a spus în ianuarie: „Pe lângă faptul că se răspândeşte mai repede, noua tulpină – identificată în Londra şi în sud-est – ar putea fi identificată cu un grad mai ridicat al mortalităţii”.