SUA au început să aprovizioneze cu arme milițiile kurde din nordul Siriei

SUA au început să aprovizioneze cu arme milițiile kurde din nordul Siriei
Foto: stirimondene.eu

SUA au început să aprovizioneze cu arme milițiile kurde angrenate în lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic în nordul Siriei, spre nemulțumirea Turciei care îi consideră pe rebelii kurzi drept teroriști, potrivit BBC, citat deMediafax.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Adrian Rankine-Galloway a declarat că Statele Unite a început să livreze arme individuale și vehicule luptătorilor kurzi din nordul Siriei.

Aprovizionarea cu arme a membrilor Unităților de Protecție Populară ale kurzilor (YPG) a fost aprobată în cursul lunii mai de președintele american, Donald Trump.

Turcia îi consideră pe rebelii kurzi din Siria drept teroriști și se teme că armele ar putea ajunge în posesia militanților grupării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), catalogată de Turcia, SUA și UE drept organizație teroristă.

SUA consideră că elementele kurde din cadrul Forțelor Democratice Siriene joacă un rol esențial în cadrul operațiunii pentru eliberarea orașului Raqqa, capitala rețelei extremiste Stat Islamic.

Turcia nu a făcut momentan niciun comentariu referitor la anunțul americanilor, dar luna trecută a bombardat poziții ale Unităților de Protecție Populară ale kurzilor (YPG) în Siria, pe care le-a descris drept adăposturi pentru teroriști.

Tags: