SUA avertizează că Turcia ar putea fi ținta unor noi atacuri teroriste. Alerta de securitate, emisă de mai multe ambasade din Ankara

SUA avertizează că Turcia ar putea fi ținta unor noi atacuri teroriste. Alerta de securitate, emisă de mai multe ambasade din Ankara
Recep Tayyip Erdogan, Joe Biden și Jens Stoltenberg, la Summitul NATO de la Madrid din iunie 2022. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Avertisment pentru cetățenii americani. Ambasada Statelor Unite la Ankara a emis o alertă de securitate privind posibilitatea unor atacuri teroriste în Turcia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Alerte similare, emise de mai multe reprezentanţe diplomatice din Ankara

Vineri, au emis avertismente similare mai multe reprezentanţe diplomatice, inclusiv cele ale Germaniei, Franţei şi Italiei.

Este a doua oară când ambasada face un astfel de anunţ în ultimele patru zile, după incidentele din Suedia, Olanda şi Danemarca în cursul cărora a fost ars Coranul.

Ţintele cele mai probabile ar putea fi bisericile, sinagogile şi misiunile diplomatice din Istanbul. Alerta de securitate actualizată anunţă „posibile atacuri iminente ca răzbunare din partea teroriştilor” în zonele frecventate de occidentali, în special cartierele Beyoglu, Galata, Taksim şi Istiklal din Istanbul.

Ambasada afirmă că autorităţile turce anchetează problema. Sâmbătă, Turcia şi-a avertizat cetăţenii că ar putea urma „atacuri islamofobe, xenofobe şi rasiste” în SUA şi în Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)