SUA avertizează că Turcia ar putea fi ținta unor noi atacuri teroriste. Alerta de securitate, emisă de mai multe ambasade din Ankara

SUA avertizează că Turcia ar putea fi ținta unor noi atacuri teroriste. Alerta de securitate, emisă de mai multe ambasade din Ankara
Recep Tayyip Erdogan, Joe Biden și Jens Stoltenberg, la Summitul NATO de la Madrid din iunie 2022. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Avertisment pentru cetățenii americani. Ambasada Statelor Unite la Ankara a emis o alertă de securitate privind posibilitatea unor atacuri teroriste în Turcia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Alerte similare, emise de mai multe reprezentanţe diplomatice din Ankara

Vineri, au emis avertismente similare mai multe reprezentanţe diplomatice, inclusiv cele ale Germaniei, Franţei şi Italiei.

Este a doua oară când ambasada face un astfel de anunţ în ultimele patru zile, după incidentele din Suedia, Olanda şi Danemarca în cursul cărora a fost ars Coranul.

Ţintele cele mai probabile ar putea fi bisericile, sinagogile şi misiunile diplomatice din Istanbul. Alerta de securitate actualizată anunţă „posibile atacuri iminente ca răzbunare din partea teroriştilor” în zonele frecventate de occidentali, în special cartierele Beyoglu, Galata, Taksim şi Istiklal din Istanbul.

Ambasada afirmă că autorităţile turce anchetează problema. Sâmbătă, Turcia şi-a avertizat cetăţenii că ar putea urma „atacuri islamofobe, xenofobe şi rasiste” în SUA şi în Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe