SUA: China a eliberat coronavirusul în lume. Deciziile ei au costat sute de mii de vieți / Beijing: Washingtonul minte, manipulează și răspândește virusul dezinformării (VIDEO)

SUA: China a eliberat coronavirusul în lume. Deciziile ei au costat sute de mii de vieți / Beijing: Washingtonul minte, manipulează și răspândește virusul dezinformării (VIDEO)
Foto: Hepta - Abaca Press / Blondet Eliot/ABACA

Acum trei zile, președintele american Donald Trump a lansat un atac extrem de dur la adresa Chinei, în cadrul Adunării Generale a ONU, acuzând-o că poartă vina declanșării pandemiei de coronavirus, criză sanitară soldată până acum cu moartea a aproape un milion de oameni. Acuzațiile au fost reiterate apoi de Kelly Craft, ambasadoarea SUA la ONU. Declarațiile au stârnit mânia Beijingului. Ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun, a acuzat Washingtonul de minciună, înșeătorie și propagarea „virusului dezinformării”. Jun a mai spus că liderii americani, și nu altcineva, sunt vinovați pentru faptul că în Statele Unite au murit 200.000 de oameni.

Donald Trump insistă: China e de vină pentru pandemia de coronavirus și trebuie să plătească!

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a acuzat din nou China, la Adunarea Generală a ONU, pentru criza sanitară care chinuie planeta de atâtea luni. El a subliniat că Organizația Națiunilor Unite trebuie să determine Beijingul să plătească.

„ONU trebuie să tragă la răspundere China pentru responsabilitatea actelor sale (…) și pentru că au eliberat această plagă în întreaga lume”, a afirmat Trump într-o înregistrare difuzată la începutul reuniunii.

Trump a acuzat apoi China că, deși știa de existența virusului și cât de periculos e, a permis avioanelor să-i părăsească teritoriul „și să infecteze întreaga lume”.

El nu a uitat nici de Organizația Mondială a Sănătății, pe care constant a acuzat-o că a făcut jocurile Chinei: „Guvernul chinez și OMS, care este controlată practic de China, au declarat că nu există o dovadă de transmisie a virusului de la om la om”.

Sursă Video: World News

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ulterior, acuzațiile lansate de Donald Trump au fost întărite de Kelly Craft, ambasadoarea SUA la ONU.

„Decizia Partidului Comunist Chinez de a ascunde originile acestui virus, de a-i minimaliza pericolul şi de a suprima cooperarea ştiinţifică a transformat o epidemie într-o pandemie mondială. Încă şi mai important, aceste decizii costă sute de mii de vieţi în lume. Sute de mii”, a subliniat Craft.

Aceasta a mai spus că îi este „greață” să vadă că liderii politici prezenți la respectiva reuniune se concentrează pe disputele politice, în loc să abordeze această problemă care este cu adevărat crucială.

Acuzațiile lansate în mod repetat de Statele Unite de-a lungul crizei sanitare nu sunt deloc nefondate. Regimul comunist Xi Jinping a știut că noul virus se poate transmite de la om la om și, de la un punct încolo, chiar a luat măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în provincia Hubei. În schimb, la nivel de discurs, statul chinez dădea asigurări că nu există motive de îngrijorare. Mai rău, atitudinea Chinei a fost lăudată de Organizația Mondială a Sănătății. Așa s-a întâmplat că planeta a pierdut zile prețioase în lupta cu epidemia.

China acuză SUA că minte, manipulează, răspândește „virusul dezinformării” și politizează criza COVID-19

Reacția Beijigului a fost pe măsura acuzațiilor. Zhang Jun, ambasadorul chinez la ONU, a acuzat Statele Unite de minciună și a dat vina pe liderii americani pentru cei 200.000 de morți de COVID-19 din SUA.

„Ajunge! Aţi provocat suficiente probleme în lume. Înainte să-i arătaţi cu degetul pe alţii, ar trebui să te întrebi care e cauza celor şapte milioane de cazuri şi peste 200.000 de morţi din SUA?”, a declarat Zhang Jun.

El a acuzat Washingtonul că „minte”, „înșală” și propagă „virusul dezinformării” și i-a cerut să nu mai politizeze criza sanitară. „O mare putere trebuie să se comporte ca o mare putere!”, a mai afirmat Jun.

Declarațiile sale au fost apoi întărite de Vasili Nebenzia, ambasadorul Rusiei la ONU. În tot acest timp, Antonio Guterres, secretarul general al Organizației, nu a avut nicio reacție.

Sursă Video: CNA

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
08:22 - A patra zi de grevă a Societății de Transport București. O parte dintre tramvaie și troleibuze au reluat activitatea
23:45 - Șeful marinei germane a demisionat după ce a declarat că Peninsula Crimeea „este dusă” și că „probabil” Vladimir Putin merită respect
23:19 - SUA nu organizează la ora actuală evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, spune Washingtonul: „Sunt disponibile zboruri comerciale pentru a sprijini plecările”
22:52 - VIDEO. Imagini simbolice pe Palatul Victoria la 160 de ani de la primul Guvern al României. Nicolae Ciucă: Guvernul trebuie să rămână punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului
22:36 - Kievul acuză Germania că „îl încurajează” pe Vladimir Putin să atace Ucraina. Dmytro Kuleba, nemulțumit de refuzul Berlinului de a livra ajutor militar
22:08 - Edi Iordănescu recunoaște că „sunt șanse foarte mari” să devină noul selecționer la naționalei. Mihai Stoichiță (FRF): În principiu s-au pus la punct toate treburile
21:49 - Titus Corlățean: România a devenit deranjantă pentru Rusia când a aderat la Alianța Nord-Atlantică. Nu mai suntem parteneri NATO, ci suntem NATO și beneficiem de clauzele de securitate colectivă (VIDEO)
21:21 - Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
21:06 - Misiune NATO de supraveghere aeriană în Bulgaria, în contextul tensiunilor cu Federația Rusă
20:43 - Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință