SUA: Furtuna Nicholas a atins categoria de uragan şi se îndreaptă spre Houston

SUA: Furtuna Nicholas a atins categoria de uragan şi se îndreaptă spre Houston

Nicholas a ajuns un uragan de  categoria 1, cu vânt de 75 mph. Se așteaptă ca Nicholas să lovească în această seară între Matagorda și Freeport (Texas). Vânturile puternice, ploile abundente și amenințările cu furtună continuă în special pentru linia de coastă.

Însoţit de vânt cu o intensitate de 120 km / h, Nicholas ”provoacă ploi torenţiale, o intensitate a vântului puternică şi episoade de furtună spre coastele centrală şi nordică ale Texasului”, a indicat NHC în buletinul difuzat la 03.00 GMT.

Se așteaptă ca Nicholas să producă o furtună cu precipitații totale de 6-12 „inci cu cantități izolate apropiate de 18” în zonele de coastă din Texas. Precipitațiile totale din Harris vor varia de la 1-3 „în nord-vestul regiunii până la 3-5” în sud-estul regiunii. Multe zone din nordul și vestul Houstonului vor ridica în general 2 „sau mai puțin, scrie abc13.com.

Marea valului de furtună ar putea atinge 3-5 picioare deasupra solului de-a lungul coastei de la Port O’Connor la High Island, inclusiv Golful Matagorda și Golful Galveston.

Vânturi puternice de uragan (peste 74 mph) sunt așteptate de la Port O’Connor la nord până la Freeport pentru următoarele câteva ore. Vânturi de furtuni tropicale de 39 mph și mai mult sunt așteptate de-a lungul coastei superioare a Texasului și, eventual, mai spre nord, prin Harris și chiar până în zonele Austin și Waller.

Tornadele vor fi posibile în zonele de ploaie exterioare ale lui Nicolae pe tot parcursul nopții.

Ultima oră
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot