SUA impun sancțiuni împotriva liderului cecen. Familia lui Ramzan Kadîrov, afectată de decizia autorităților americane

SUA impun sancțiuni împotriva liderului cecen. Familia lui Ramzan Kadîrov, afectată de decizia autorităților americane
Foto: Hepta/Sputnik / Alexey Kudenko.

Statele Unite ale Americii au impus sancțiuni împotriva a 22 de persoane și a două organizații care susțin războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Familia liderului cecen, sancționată de SUA

Anunțul a fost făcut de șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, pe canalul său Telegram.

„Printre cei care au căzut sub sancțiuni se numără Ramzan Kadîrov și membrii familiei sale”, a precizat oficialul ucrainean.

Site-ul web al Departamentului de Trezorerie al SUA notează că liderul cecen s-a îmbogățit enorm datorită legăturilor strânse cu Vladimir Putin.

„Liderul Republicii Cecene din Rusia și un comandant militar brutal, despre care se spune că ar fi fost legat de cazuri anterioare de tortură și omor, i-au mobilizat pe ceceni pentru războiul din Ucraina. Identificându-se public ca infanterist al lui Putin, Kadîrov a fost promovat la gradul de general locotenent pentru rolul său ulterior în invazia rusă a Ucrainei.

Unitățile cecene aliate cu Kadîrov au funcționat la Bucha, unde trupele ruse au distrus case și nu numai. Kadîrov recrutează pentru participarea la operațiunile militare rusești prin cluburi de arte marțiale mixte, ceea ce îi permite lui și unităților sale să își continue activitățile în Ucraina”, precizează Yermak.

Potrivit sursei citate, au mai fost sancționate:

  • Medni Musaevna Kadîrova este una dintre soțiile lui Kadyrov.
  • Fatima Shaikhievna Khazueva este una dintre soțiile lui Kadyrov.
  • Aminat Akhmadova este una dintre soțiile lui Kadyrov.
  • Aishat Ramzanovna Kadîrova, cea mai mare dintre fiicele adulte ale lui Kadîrov, este angajată în activități culturale în Cecenia.
  • Karina Ramzanovna Kadîrova este una dintre fiicele adulte ale lui Kadîrov și șefa unei instituții de învățământ din Cecenia.
  • Tabarik Ramzanovna Kadîrova este una dintre fiicele adulte ale lui Kadîrov.

Acum ceva timp, Statele Unite ale Americii i-au interzis intrarea lui, soției și celor două fiice din cauza implicării lui Kadîrov în încălcări grave ale drepturilor omului în Republica Cecenă.

Urmăriți B1TV.ro și pe