SUA: Magnatul Donald Trump, favoritul republicanilor în cursa pentru Casa Albă, a fost atacat din toate părțile de rivalii săi

SUA: Magnatul Donald Trump, favoritul republicanilor în cursa pentru Casa Albă, a fost atacat din toate părțile de rivalii săi
Foto: abcnews4.com

Magnatul Donald Trump, aflat acum în fruntea sondajelor în tabăra republicană pentru alegerile prezidențiale în SUA, a fost atacat de toți contracandidații săi într-o dezbatere , informează AFP, citată de Agerpres.

„Nu-i puteți insulta pe liderii din întreaga lume și să vă așteptați să aveți rezultate. Trebuie să dați dovadă de coerență”, a acuzat Jeb Bush, fiul și frate de președinte, care se situează pe locul trei în sondaje.

„Domnul Trump este un formidabil animator, dar eu cred de asemenea că unul dintre avantajele unei campanii prezidențiale este că arată că este în măsură să demonstreze caracterul”, a afirmat, la rândul ei, Carly Fiorina, singura femeie în cursă în tabăra republicană.

„Mă întreb dacă am vrea pe cineva cu acest temperament, acest tip de limbaj nesăbuit, pentru a negocia cu (Vladimir) Putin sau cu Iranul. Sunt foarte îngrijorat de ideea de a-l vedea responsabil de arsenalul nuclear”, a fost comentariul lui Rand Paul, care l-a mai acuzat pe Trump pentru obiceiul său de a-și ataca rivalii din cauza aspectului lor fizic.

În replică, Trump a glumit pe seama presupuselor lor eșecuri în statele lor respective și a reamintit de averea pe care o are. În plus, el nu a ezitat să-și întrerupă rivalii.

„Sunt un om de afaceri, cu foarte multe succese și vreau să pun acest talent în slujba țării mele pentru a fi din nou bogată. Și nu cred că cineva de aici este capabil”, a spus miliardarul.

Cei 11 participanți la dezbatere au fost: magnatul Donald Trump, fostul neurochirurg Ben Carson, fostul guvernator de Florida Jeb Bush, senatorul de Texas Ted Cruz, guvernatorul statului Wisconsin Scott Walker, senatorul de Florida Marco Rubio, Carly Fiorina, fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee, guvernatorul Ohio John Kasich, Rand Paul, guvernatorul din New Jersey Chris Christie.