SUA nu vede dovezi că Rusia ar intenționa să își extindă războiul în Republica Moldova în acest moment, spune ambasadorul american de la Chișinău

SUA nu vede dovezi că Rusia ar intenționa să își extindă războiul în Republica Moldova în acest moment, spune ambasadorul american de la Chișinău
Președintele Federației Ruse și ministrul rus de externe, Vladimir Putin și Serghei Lavrov. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ramil Sitdikov

SUA nu vede dovezi care să indice că Federația Rusă ar intenționa să își extindă războiul din Ucraina în Republica Moldova în acest moment, a declarat ambasadorul american de la Chișinău, Kent D. Logsdon, conform comunicatului transmis de misiunea diplomatică a Statelor Unite de pe malul stâng al Prutului.

SUA nu vede dovezi că Rusia ar intenționa să își extindă războiul în Republica Moldova în acest moment

„Ambasadorul Logsdon a găzduit o reuniune informală pentru cetățenii Statelor Unite în Republica Moldova marți. Ambasadorul a celebrat eforturile companiilor americane și organizațiilor caritabile în Moldova și a discutat oportunitățile pentru aprofundarea relației între popoarele celor două țări. El a subliniat că Ambasada Statelor Unite la Chișinău dispune de personal complet și funcționează și s-a angajat să continue să ofere cetățenilor Statelor Unite informații oportune și corecte în ceea ce privește situația de securitate”, se arată în comunicatul transmis miercuri de Ambasada SUA în Republica Moldova.

SUA continuă să monitorizeze îndeaproape situația.

„Ambasadorul Logsdon a reiterat că, în ciuda invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina, Statele Unite nu vede dovezi că Rusia intenționează să își extindă războiul în Moldova în acest moment. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și să împărtășim informații cu partenerii noștri de aici”, se mai arată în același comunicat.

Directoarea serviciilor naționale de informații din SUA, Avril Haines, declara marți că, în opinia comunității americane de informații, pe termen scurt Vladimir Putin dorește să captureze regiunile ucrainene Donețk și Lugansk, să controleze Hersonul și eventual să extindă un coridor terestru către Transnistria.

Pe de altă parte, explica ea, pentru a ajunge în Transnistria, liderul rus ar trebui să instituie o mobilizare generală la nivel național. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a negat chiar miercuri că Vladimir Putin ar urma decreteze legea marțială.

Războiul din Ucraina a intrat miercuri în a 77-a zi.

Urmăriți B1TV.ro și pe