SUA: Peste 60 de persoane, printre care și copii cu dizabilități, afectate de un focar de infecție în statul Wisconsin

SUA: Peste 60 de persoane, printre care și copii cu dizabilități, afectate de un focar de infecție în statul Wisconsin
Foto: The Sun

Aproximativ 60 de copii și adulți s-au îmbolnăvit după ce au participat la un eveniment pentru copiii cu dizabilități care a avut loc în statul american Wisconsin.

„Testele de laborator au identificat Norovirus drept cauză a infecției”, a declarat Jennifer Miller, reprezentantă a autorităților din domeniul sănătății publice din Wisconsin, potrivit Leader-Telegram. Aceasta a adăugat că sursa focarului este în continuare investigată.

În prezent, nouă servicii medicale locale lucrează pentru identificarea sursei care a condus la focarul de gastroenterită izbucnit după evenimentul de două zile. 738 de copii cu dizabilități s-au numărat printre cei 1.000 de persoane care au participat la festivalul de la Northern Wisconsin State Fairgrounds din localitatea Chippewa Falls.

Norovirusul care poate cauza gastroenterită virală în cazul oamenilor, se transmite prin apa sau alimentele contamine, dar și prin contact direct de la persoane infectate. Printre simptome se numără starea de greață, vomă și diaree, informează Agerpres.

Ultima oră
19:38 - Ludovic Orban: Investițiile în comunitățile locale nu au voie să se oprească! Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzute pentru PNDL 3. De la nivelul Guvernului trebuie să înceapă discuțiile aplicate
19:15 - Turiștii își pot lua adio de la porumbul de pe plajă. Vânzătorii ambulanți, amendați de polițiști
19:11 - Premieră: Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea înfiinţează o companie aeriană locală. Curse regulate către Bucureşti, din martie 2022 / Anunțul făcut de Ilie Bolojan și Florin Birta (VIDEO)
18:42 - Aproape 15.300 de persoane, vaccinate anti-COVID în ultima zi. Peste 11.000 au primit prima doză
18:38 - Permisul de sănătate și vaccinarea îngrijitorilor, aprobate de Consiliul Constituțional din Franța
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii