SUA anunţă primul deces cauzat de coronavirus

SUA anunţă primul deces cauzat de coronavirus

Statele Unite au anunțat primul deces cauzat de coronavirus pe teritoriul lor. Până în acest moment, în SUA sunt confirmate un număr de 66 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19.

Departamentul pentru Sănătate a anunțat că o persoană a murit în King County, Washington, din cauza COVID-19.

„E o zi tristă în statul nostru, căci aflăm că un locuitor al Washingtonului a murit din cauza COVID-19. Gândurile noastre se îndreaptă spre familia și prietenii săi. Vom continua să lucrăm, astfel încât nimeni să nu mai moară din cauza acestui virus. Vom fi mai bine pregătiți și vom lua măsuri, astfel încât să răspundem mai eficient acestui pericol. Sunt determinat să-i țin pe locuitori sănătoși, în siguranță și informați”, a declarat guvernatorul Jay Inslee, citat de USA Today.

Decesul survine la o zi după ce oficialii din Sănătate din California, Oregon și Washington au raportat patru noi posibile cazuri de infectare, acutizând astfel temerile privind răspândirea și mai mult a virusului în comunitățile de pe coasta de vest.

Autoritățile au transmis că trei dintre aceste cazuri – o bătrână din California cu probleme de sănătate cronice, un elev de liceu din Everett, Washington, și un angajat din Portland – nu au călătorit în străinătate în ultima perioadă și nici nu au luat contact cu vreo persoană infectată sau care să fi fost plecată peste granițe.

SUA are până în prezent confirmate 66 de cazuri de coronavirus, dintre care 9 persoane s-au recuperat şi patru sunt considerate cazuri „prezumtive”. Acestea din urmă aşteaptă confirmarea Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Tags: