SUA susțin solicitarea Ucrainei pentru „o zonă demilitarizată” la Zaporojie

SUA susțin solicitarea Ucrainei pentru „o zonă demilitarizată” la Zaporojie
Centrala nucleară de la Zaporojie, Ucraina. Sursa Foto: Hepta - Sputnik

„Luptele în apropierea unei centrale nucleare sunt periculoase și iresponsabile”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de stat al SUA, potrivit AFP.

„Statele Unite continuă să ceară Rusiei să înceteze toate operațiunile militare în și în jurul centralelor nucleare și să redea controlul deplin Ucrainei și susține apelul ucrainenilor de a crea o zonă demilitarizată în și în jurul centralei nucleare” a adăugat acesta.

Rușii și ucrainienii se acuză reciproc pe marginea unui dezastru nuclear

Compania ucraineană de energie nucleară Energoatom a anunţat joi că centrala nucleară de la Zaporojie a fost bombardată din nou de către armata rusă de ocupație.

La rândul lor, separatiştii suțin că Ucraina și-ar fi bombarbat azi, pentru a doua oară, centrala nucleară, potrivit agenţiei ruse TASS.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului
20:32 - Cântăreața Jo și-a făcut prima operație estetică la 28 de ani: „Sunt mega încântată de rezultat / Nu mi se pare greșit să facem schimbări” (FOTO)