Sute de victime şi pagube imense după cutremurul din Japonia: Imagini dramatice din timpul seismului

Sute de victime şi pagube imense după cutremurul din Japonia: Imagini dramatice din timpul seismului
Tsunami-ul care s-a produs vineri dimineaţă în Japonia, în urma puternicului cutremur cu magnitudinea de 8,9, a provocat sute de victime şi pagube materiale însemnate. Posturile de televiziune japoneze au transmis...

Tsunami-ul care s-a produs vineri dimineaţă în Japonia, în urma puternicului cutremur cu magnitudinea de 8,9, a provocat sute de victime şi pagube materiale însemnate. Posturile de televiziune japoneze au transmis în direct imagini dramatice din timpul fenomenului, în care s-a putut vedea cum zeci de ambarcaţiuni, maşini şi chiar clădiri sunt luate pur şi simplu pe sus de valurile care au atins chiar şi 10 metri înălţime.

Urăreşte imagini LIVE din Japonia

Bilanţul provizoriu indică un număr de cel puţin 64 de morţi şi sute de răniţi. Totodată, mai multe persoane sunt date dispărute. Numărul victimelor creşte, însă, de la o oră la alta.

La câteva ore de la producerea cutremurului, poliţia locală a anunţat că au fost descoperite aproximativ 300 de cadavre în zona de coastă a oraşului Sendai.

Cutremurul a provocat şi pagube materiale însemnate. Peste 300 de locuinţe au fost luate de ape şi mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului, care a fost urmat de zeci de replici puternice.

România: 21 de seisme pe lună în 2011. Vezi ce spune profesorul Mărmureanu

Locuitori surprinşi de seismul din Japonia

După valurile imense care au acoperit zeci de kilometri în Japonia, au fost emise alerte de tsunami în mai multe state, printre care şi Rusia.

Alertă de tsunami în Pacific. SUA, Rusia și Australia, printre țările vizate

Alerte de tsunami după seismul din Japonia

Undele seimsului au fost resimţite puternic în Tokyo. 20 de oameni care se aflau acolo la o ceremonie de absolvire au ajuns la spital după ce acoperişul clădirii în care erau s-a prăbuşit peste ei.

Cutremur în Japonia: Imagini dintr-un supermarket

După mişcarea tectonică iniţială, în Japonia au avut loc cel puţin 15 replici puternice. Acestea s-au produs la intervale de doar câteva minute şi au avut magnitudini de peste 6 pe scara Richter.

Imagini dramatice din Japonia

Locuitorii mai multor oraşe din apropierea epicentrului au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele sau birourile din cauza replicilor puternice care au urmat seismului. Oamenii s-au adunat în parcuri sau alte spaţii deschise, unde au asistat neputincioşi la dezastrele provocate de mişcările tectonice.

Tsunami devastator în Japonia

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului. Totodată, au izbucnit zeci de incendii, inclusiv la o rafinărie, imaginile fiind surprinse în direct de posturile de televiziune.

Incendiu la o rafinărie din Japonia

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9 s-a produs vineri dimineaţă, în Japonia, la ora locală 5:46. Seismul a avut epicentrul în apropierea coastei de est a Japoniei, la o adâncime de 30 de kilometri, la 97 de kilometri est de localitatea Ishinomaki şi 90 de kilometri sud-est de oraşul Kesennuma.

Cutremur urmat de tsunami în Japonia