Taj Mahal își redeschide porțile în ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19 din India

Taj Mahal își redeschide porțile în ciuda numărului mare de cazuri de COVID-19 din India
FOTO: Hepta.ro

La data de 21 septembrie 2020 este programată redeschiderea uneia dintre cele mai mari atracții turistice din India, Taj Mahal. Deși numărul cazurilor de COVID-19 este mare în țară, obiectivul își redeschide porțile cu respectarea normelor sanitare și mai ales a măsurilor de distanțare, după mai bine de 6 luni în care a fost închis din cauza pandemiei de COVID-19, informează Agerpres, citând DPA.

Anunțul a fost făcut de către Amit Srivastava, director adjunct în cadrul Ministerului Turismului, statului Uttar Pradesh. „Taj Mahal se va redeschide pe 21 septembrie”, a explicat acesta, potrivit sursei citate.

În ce condiții se redeschide Taj Mahal

„Toate protocoalele referitoare la afecţiunea COVID-19, precum purtarea măştilor şi distanţarea fizică, vor fi aplicate”, a explicat Amit Srivastava, potrivit sursei citate anterior.

Totodată el a mai precizat faptul că numărul vizitatorilor va fi redus la 5.000, în comparație cu 20.000 de persoane cât reprezenta media obișnuită din trecut.

În martie 2020, Taj Mahaj și-a închis pentru aproximativ 6 luni porțile, din cauza pandemiei cauzate de COVID-19. Mausoleul din marmură a fost construit de împăratul mogul Shah Jahan în memorie iubitei sale soții, Mumtaz Mahal, care a murit în 1613.

În cursul zilei de luni, India, a doua cea mai populată țară din lume a depășit Brazilia, ocupând locul al doilea la nivel mondial, în ceea ce privește numărul cazurilor confirmate de COVID-19, după Statele Unite.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în India

De la începutul pandemiei, India a înregistrat4,284,103 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar dintre aceștia72,843 au decedat. La ultima raportare, în data de 7 septembrie, India a anunțat6,519 de cazuri de COVID-19.

Tags: