Organizația Mondială a Sănătății, mesaj pentru tineri: „Nu vă consideraţi invincibili!”

Organizația Mondială a Sănătății, mesaj pentru tineri: „Nu vă consideraţi invincibili!”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis tinerilor să nu se considere invincibili și să țină cont că de alegerile lor depinde și sănătatea celorlalți.

„Nu sunteţi invincibili! Noul coronavirus vă poate ține în spital săptămâni întregi şi poate chiar să vă ucidă. Și dacă nu vă îmbolnăviţi, trebuie să țineți cont că alegerile pe care le faceţi în deplasările voastre pot fi o problemă de viaţă sau de moarte pentru alții”, i-a avertizat pe tineri Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Acesta a precizat că tinerii se înșală dacă au impresia că noul coronavirus îi afectează doar pe bătrâni: „Deşi persoanele vârstnice sunt cel mai dur afectate de boală, tinerii nu sunt scutiţi şi o parte importantă din persoanele sub 50 de ani au trebuit să fie spitalizate”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă că numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în România la 367. Pacienții nou confirmați, 59 la număr,au vârstecuprinse între un an și 74 de ani.

Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

La Terapie Intensivăsunt internați 14 pacienți, din care treiîn stare gravă. Ceilalți pacienți au o stare de sănătate bună, staționară.