Temperaturi record în Canada pentru luna iunie. ”Este mai cald decât în Dubai”

Temperaturi record în Canada pentru luna iunie. ”Este mai cald decât în Dubai”
Foto: Pixabay.com

Canada aretemperaturi record după ce o „cupolă de căldură” a cuprins weekend-ul trecut vestul țării, potrivit AFP, citată deAgerpres.Termometrele au arătat, sâmbătă, în Lytton, Columbia Britanică, 43,8 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată la nivelul lunii iunie în Canada.

Potrivit Serviciului Environnement Canada, s-au emis alerte de caniculă care vizează provinciile Columbia Britanică, Alberta şi anumite regiuni din Saskatchewan şi Teritoriile de Nord-Vest.

”Un val prelungit de caniculă, periculos şi fără precedent, va persista pe parcursul întregii săptămâni”, au precizat specialiştii de la Environnement Canada.

”Temperaturile din cursul după-amiezii vor depăşi treizeci de grade duminică şi vor atinge un maximum de aproape 40 de grade în anumite regiuni la mijlocul săptămânii”, a mai precizat serviciul.

Aceste valori se situează cu 10 până la 15 grade peste temperaturile considerate normale pentru această perioadă a anului.

”Este mai cald în anumite regiuni din vestul Canadei decât în Dubai”, a declarat climatologul-şef al Environnement Canada, David PhillipspentruCTV News.

Urmăriți B1TV.ro și pe