Temperaturi record în Canada. Valul de caniculă a făcut zeci de victime

Temperaturi record în Canada. Valul de caniculă a făcut zeci de victime
Foto: Pixabay.com

Noi temperaturi record au fost înregistrate în Canada. Marţi, țara a înregistrat, pentru a treia zi consecutiv, cea mai ridicată temperatură din toate timpurile: 49,5C, potrivit BBC, citat de Libertatea.

„La ora 16:20, staţia Lytton a înregistrat 49.5 grade, depăşind din nou recordurile zilnice şi istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv”, a scris pe Twitter „Environment and Climate Change Canada (ECC)”, scrie AFP, citată de Agerpres.

În Vancouver, 65 de oameni au murit din cauza căldurii, îar în Burnaby au fost raportate cel puțin 34 de decese, iar în Surrey au fost înregistrate 38.

Majoritatea oamenilor care și-au pierdut viața erau vârstnici și sufereau de boli cronice, susțin polițiștii din Vancouver.

„Credem că la majoritatea deceselor a contribuit căldura”, se afirmă într-o declaraţie a poliţiei, care adaugă că cea mai mare parte a victimelor este reprezentantă de persoane în vârstă.

Oamenii spun că este „aproape imposibil” să ieși afară.

„E intolerabil. Încercăm să rămânem în interior cât mai mult posibil. Suntem obișnuiți cu căldura și este o căldură uscată, dar 30 de grade nu se compară cu 47”, a spus o localnică.

Urmăriți B1TV.ro și pe