Temperaturi record în Canada. Valul de caniculă a făcut zeci de victime

Temperaturi record în Canada. Valul de caniculă a făcut zeci de victime
Foto: Pixabay.com

Noi temperaturi record au fost înregistrate în Canada. Marţi, țara a înregistrat, pentru a treia zi consecutiv, cea mai ridicată temperatură din toate timpurile: 49,5C, potrivit BBC, citat de Libertatea.

„La ora 16:20, staţia Lytton a înregistrat 49.5 grade, depăşind din nou recordurile zilnice şi istorice de temperatură, pentru a treia zi consecutiv”, a scris pe Twitter „Environment and Climate Change Canada (ECC)”, scrie AFP, citată de Agerpres.

În Vancouver, 65 de oameni au murit din cauza căldurii, îar în Burnaby au fost raportate cel puțin 34 de decese, iar în Surrey au fost înregistrate 38.

Majoritatea oamenilor care și-au pierdut viața erau vârstnici și sufereau de boli cronice, susțin polițiștii din Vancouver.

„Credem că la majoritatea deceselor a contribuit căldura”, se afirmă într-o declaraţie a poliţiei, care adaugă că cea mai mare parte a victimelor este reprezentantă de persoane în vârstă.

Oamenii spun că este „aproape imposibil” să ieși afară.

„E intolerabil. Încercăm să rămânem în interior cât mai mult posibil. Suntem obișnuiți cu căldura și este o căldură uscată, dar 30 de grade nu se compară cu 47”, a spus o localnică.

Ultima oră
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)