Teoria conspirației: Un clip postat pe Internet sugerează că atacatorul din Nisa a fost capturat în viață (VIDEO)

Teoria conspirației: Un clip postat pe Internet sugerează că atacatorul din Nisa a fost capturat în viață (VIDEO)
Foto: RT

Pe Youtube a apărut un clip ce sugerează că Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a fost capturat în viață după atacul din Nisa, informează rtbf.be. Atacatorul a fost împușcat în cele din urmă de către polițiști, dar după ce acesta a parcurs mai bine de doi kilometri, omorând 84 de oameni.

Clipul ce prezintă această teorie a conspirației este, însă, un montaj. La prima publicare, el a strâns peste 400.000 de vizualizări, dar a fost șters de Youtube pentru că ”nu respectă regulile referitoare la spam, escrocherii și practici înșelătoare”. Ulterior, el a fost urcat din nou pe site de către alți utilizatori.

Un clip postat pe Internet sugerează că atacatorul din Nisa a fost capturat în viață

#DIRECT_ONE_jxa8g6#

Descrierea atașată materialului video explică: ”1. teroristul ridică privirea. 2. Teroristul vorbește cu polițiștii fără a exista vreo distanță între ei. 3. teroristul cooperează cu polițiștii după ce este lovit. Apoi a fost raportat că teroristul a fost ucis”.

Totuși, persoana filmată în timp ce se află la pământ nu era teroristul, după cum a fost prezentată, ci o victimă protejată, a declarat o sursă din poliție pentru Le Monde.

Clipul în cauză este o modificare a unuia original din care a fost tăiată prima parte, cea în care polițiștii sunt filmați în timp ce trag asupra șoferului aflat în camion.

Nader El-Shafei, un turist egiptean, a filmat aceeași scenă, dar din cealaltă parte a camionului. Aici se poate vedea cum polițiștii trag asupra cabinei, dar și capul șoferului rămas fără viață.

Momentul în care atacatorul din Nisa este împușcat

#DIRECT_ONE_p1acfo#

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)