The Guardian: Televizoarele Samsung consumă mai puţină energie în laboratoarele de testare decât atunci când sunt ultilizate de cumpărători

The Guardian: Televizoarele Samsung consumă mai puţină energie în laboratoarele de testare decât  atunci când sunt ultilizate de cumpărători
Foto: sweetpatch.tv

În plin scandal privind falsificarea testelor de poluare a aerului, care are în centru constructorul german Volkswagen, dezvăluiri similare apar, de data aceasta, din industria electronicelor.

Potrivit The Guardian, televizoarele Samsung consumă mai puţină energie în laboratoarele de testare decât atunci când ajung în casele cumpărătorilor.

Sursa citată arată că în mai multe state europene ar exista suspiciuni cu privire la manipularea testelor de eficiență energetică.

Reprezentanții companiei sud-coreeane au negat însă că prin vreuna dintre aplicaţiile existente se păcălesc aparatele de testare.

Aplicaţia prin care se reduce luminozitatea ecranului a fost introdusă la cererea clienţilor și  nu afectează consumul de energie, au mai explicat reprezentații Samsung.

În acest context, Comisiei Europene a anunţat că vor investiga orice suspiciuni referitoare la fraudarea testelor de eficienţă energetică.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)