Trafic îngreunat în judeţul Constanța, din cauza zăpezii şi a viscolului

Trafic îngreunat în judeţul Constanța, din cauza zăpezii şi a viscolului
Sursa Foto: Inquam Photos

Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă marți pe unele drumuripublice din judeţul Covasna, traficul fiind îngreunat din cauza zăpezii şi a viscolului. Mai multeutilaje de deszăpezire au fost scoase pe teren pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus.

Traficulse desfășoară cu dificultate în Constanța

AngajațiiDirecţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa au intervenit marți dimineață în comuna Ciocârlia pentru repunerea pe carosabil a două autoturisme care au derapat în şanţul de pe marginea drumului din cauza zăpezii.

”În judeţ se circulă în condiţii de iarnă. Este viscol şi vizibilitate redusă”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanțiiDRDP Constanţa.

Conform Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, pe raza județuluise acţionează pentru prevenirea formării de suluri de omăt din cauza vântului şi se împrăştie material antiderapant – nisip şi sare, utilizându-se în jur de 30 de utilaje de deszăpezire, printre care autocamioane cu lamă şi sărăriţă, unimog-uri, încărcătoare frontale şi un autogreder.

La nivelul județului Constanța nu au fost semnalate drumuri naționale sau județene închise traficului rutier din cauza unor evenimente sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Se circulă în condiții de iarnă

Polițiștii acționează în permanență pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea ambuteiajelor. Recoamndăm șoferilor să circule prudent, să adapteze în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și să mărească distanța între autovehicule pentru a putea frâna în condiții de siguranță, la nevoie. Respectați indicațiile polițiștilor aflați în teren și păstrați-vă calmul în cazul în care se formează cozi sau sunteți prinși în aglomerație.

Pentru a fi vizibili în trafic, folosiți luminile de întâlnire pe toată perioada deplasării și proiectoarele de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

Reamintim faptul că sunt obligatorii anvelopele de iarnă atunci când circulați pe drumuri acoperite de gheață, zăpadă sau polei, iar autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone trebuie să fie echipate cu lanțuri antiderapante.

Urmăriți B1TV.ro și pe