Tragedie în Marea Mediterană: Circa 500 de imigranți au murit înecați după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat (VIDEO)

Tragedie în Marea Mediterană: Circa 500 de imigranți au murit înecați după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat (VIDEO)
Foto: europafm.ro

Tragedie în Marea Mediterană, după ce aproximativ 500 de migranţi au murit înecaţi.

Oamenii plecaseră din Libia cu destinaţia Italia, iar nenorocirea s-a produs când erau transferați de traficanții de persoane dintr-o barcă în alta.

Dintre aceștia, 41 de persoane, dintre care un copil de 3 ani, au supravieţuit și au fost salvați de o navă civilă care se afla în zonă.

Refugiaţii pleacaseră din Libia şi încercau să ajungă în Italia pe o rută agreată de călăuze, potrivit B1TV.

Cei aproximativ 500 de migranţi din Somalia, Etiopia, Egipt şi Sudan au murit înecaţi în apele mării Mediterane după ce ambarcaţiunea care-i transporta s-a scufundat.

Tragedia s-a produs în timp ce oamenii erau transferaţi de traficanţii de persoane pe un alt vas supraaglomerat.

Doar 41 de oameni au supravieţuit naufragiului, dintre care un copil de trei ani, 37 de bărbaţi şi trei femei. În momentul în care au fost recureraţi de o navă comercială, care întâmplător se afla în zonă, pluteau într-o barcă de salvare.

Din solidaritate pentru suferinţa migranţilor, ministrul norvegian pentru imigraţie, Sylvi Listhaug, a recreat o scenă de salvare. S-a aruncat în apele Mării Egee, îmbrăcată într-un costum plutitor şi după câteva minute a fost ridicată într-o barcă de salvare.

De la începutul anului şi până acum aproape 800 de refugiaţi şi-ai pierdut viaţa în apele Mării Mediterane în încercarea de a ajunge în Europa.

Tragedie în Marea Mediterană: Circa 500 de imigranți au murit înecați după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufunda

#DIRECT_ONE_wnr6cv#

Urmăriți B1TV.ro și pe