Traian Băsescu: Odată cu declanșarea crizei imigranţilor a uitat toată lumea de Ucraina, dar acolo se agravează situaţia. Și mie mi-e milă de refugiați, dar pe primul loc sunt românii din împrejurimi şi cei plecaţi în Diaspora (VIDEO)

Traian Băsescu: Odată cu declanșarea crizei imigranţilor a uitat toată lumea de Ucraina, dar acolo se agravează situaţia. Și mie mi-e milă de refugiați, dar pe primul loc sunt românii din împrejurimi şi cei plecaţi în Diaspora (VIDEO)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Sabin Orcan și difuzată la postul B1 TV, că lumea a uitat de problema din Ucraina, odată cu criza refugiaților.

„România are peste 3,5 milioane de români în diaspora, -din care eu cred ca vor reveni mare parte din ei în Romaniei. Jumate de milion de român sunt aici la granițele țării noastre. – în Ucraina, spre exemplu- sunt români care vor vrea să se întoarcă.

Odată cu declanșarea crizei refugiaților a uitat toată lumea de Ucraina, dar acolo se agravează situaţia. România se poate trezi oricând cu 10 mii de ucraineni, preponderent de etnie română, care vor să le găsești soluții în România. Și noi ce le zicem, că avem locurile de azil ocupate cu oameni din Africa. Maestru Juncker ne-a informat de unde să luăm refugiații fiecare „, a spus Băsescu.

Fostul șef al statului mai spune că, în privința cotelor obligatorii de refugiați, se încearcă „bătutul cu pumnul în masă”, dar România nu trebuie să accepte.

„România ia 6.300, nu 4.000 sau 1.000. Aici se încearcă să se bată cu pumnul în masă, iar țări ca România trebuie să tragă masa pentru ca aceștia să își dea cu pumnul în picior. Criterul bazat pe PIB, pe populație ca principal mod de stabilire a cotelor este absolut ridicol. Mai bine luau ca și criteriu natalitatea. Nu ne permite constituția să facem strămutări de populație.

După ce ai fost 10 ani șef de stat îți intră în sânge să nu mai judeci lucrurile cu inimia, ci cu capul și cu ce știi. Și mie mi-e milă de ei, dar primii sunt românii.

Povestea cu solidaritatea…cât de solidari au fost cu noi când ne-am îndeplinit condițiile din tratat? Cât de solidari au fost cu noi? Ce ne-au făcut cu rromii? 

Sunt împotriva cotei. Cine crede că pe ăștia îi băgăm în corturi, se înșeală. Ăstora trebuie să le dai apartamente, că vin cu familiile. Trebuie să le dai școală, sănătate, locuință. Dacă l-ai primit, îți asumi că îi dai o locuință. Se impune un soi de disciplină”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu: Odată cu declanșarea crizei imigranţilor a uitat toată lumea de Ucraina, dar acolo se agravează situaţia

Tags: