Trei birouri de recrutare militară din Rusia au fost incendiate. Zece astfel de incidente au fost raportate de la începutul războiului

Trei birouri de recrutare militară din Rusia au fost incendiate. Zece astfel de incidente au fost raportate de la începutul războiului
Foto: Hepta - Konstantin Mihalchevskiy

Trei birouri de recrutare militară din Rusia au fost atacate în weekend. Incendiile provocate au fost puse pe seama unor intensificări a violențelor împotriva acestor instituții în urma invaziei Moscovei în Ucraina.

Clădirile au fost incendiate, însă nu au fost raportate pagube sau răniți, potrivit G4Media.

Incendii la birourile de recrutare militară din Rusia

Primul atac a avut loc vineri, la primele orele ale dimineții, când un cocktail Molotov a fost aruncat într-o clădire de recrutare. Incidentul s-a petrecut în orașul Gukovo, în regiunea Rostov, în sudul Rusiei, la cinci kilometri de granița cu Ucraina.

Poliția îl caută în continuare pe autorul incendiului. Incidente similare au fost raportate în regiunea Ryazan, la sud-est de Moscova, precum și în regiunea Volgograd, în sudul Rusiei.

Un alt incident a avut loc în orașul Pronsk, din regiunea Ryazan, sâmbătă dimineață. Potrivit imaginilor, ușa de la intrare a fost parțial arsă, iar o fereastră a fost spartă.

Peste 10 clădiri de recrutare militară au fost atacate

Un alt incendiu a izbucnit în subsolul unui birou de înrolare militară din cartierul Sovetskiy, potrivit filialei din Volgograd a Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

Potrivit canalului rusesc de Telegram „Baza”, despre care se crede că are legături cu agențiile de securitate din Rusia, în interiorul biroului a fost găsită sticlă spartă.

De la începutul invaziei în Ucraina, declanșate pe 24 februarie, peste zece birouri de recrutare militară au fost atacate în Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - S-a enervat Hulk. Actorul Mark Ruffalo, după decizia Curții Supreme din SUA privind avortul: „Separarea dintre stat și biserică a fost distrusă. Trebuie să luptăm” / Barack Obama îndeamnă la proteste
00:00 - Liderii UE avertizează: Europa ar putea rămâne fără gaze în sezonul rece
23:43 - Ciucă, într-o „situație extrem de nefericită” pentru că nu a lămurit acuzațiile de plagiat, iar judecătorul care l-a ”salvat” se pensionează. Emilian Isăilă: Din perspectivă etică și morală, lucrurile nu s-au rezolvat (VIDEO)
23:39 - Cristina Ich vorbește deschis despre relația cu fiul lui Victor Pițurcă: „A fost o perioadă în care efectiv îmi venea să fug de acasă”
23:18 - Sebastian Dobrincu, pierderi mari în afaceri. Ce se întâmplă cu averea tânărului milionar
23:04 - Capră – eroină în Ucraina: a declanșat mai multe grenade și a rănit aproximativ 40 de soldați ruși
22:55 - Una dintre marile țepe de pe litoralul românesc. Metoda cunoscătorilor pentru a nu se lăsa păcăliți
22:52 - Cristian Popescu Piedone va primi o sumă imensă de bani de la Direcția Națională Anticorupție
22:38 - Diplomația rusă – reacții contradictorii la decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderarea la UE
22:26 - Aurescu, după ce R.Moldova a devenit candidat pentru aderarea la UE: „Se datorează în foarte bună măsură și eforturilor României, mai ales ale președintelui” / Cum a contribuit România la noul Concept Strategic al NATO (VIDEO)