Trupele ucrainene vor fi obligate să se retragă din Severodonetsk, anunță guvernatorul regional. Orașul a fost distrus aproape în totalitate

Trupele ucrainene vor fi obligate să se retragă din Severodonetsk, anunță guvernatorul regional. Orașul a fost distrus aproape în totalitate
Analistul militar Hari Bucur-Marcu și-a imaginat cum ar arăta Ucraina și lumea dacă Rusia ar câștiga războiul. Foto: Hepta - Lukas Kabon / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Trupele ucrainene vor fi nevoite să se retragă din Severodonetsk, a confirmat în această dimineață guvernatorul regional, conform The Guardian.

Trupele ucrainene se vor retrage din Severodonetsk

„A rămâne pe poziții făcute praf timp de mai multe luni doar de dragul de a rămâne acolo nu are sens”, a declarat Serghei Haidai pentru televiziunea ucraineană.

Haidai a publicat anterior un raport pe Telegram, scriind:

„Din nefericire, va trebui să ne retragem militarii din Severodonetsk, pentru că a rămâne pe poziții distruse nu are sens – numărul morților este în creștere”.

Guvernatorul a adăugat că 90% din casele din Severodonetsk au fost avariate sau distruse.

Situație „extrem de dificilă” la Severodonețk

Situația este din ce în ce mai grea  la Severodonețk pentru Ucraina, care se teme că Rusia va furniza acolo începând de luni sau marți, toate forțele pentru a cuceri orașul strategic Donbas.

Guvernatorul ucrainean al regiunii Lugansk, Serghii Gaidai, a declarat duminică faptul că „Inamicul vrea să izoleze complet Severodonețk împiedicând orice trecere de oameni sau muniție”. Ucraina se teme că  Rusia va face orice pentru a cuceri orașul” în 48 de ore. Situația. este „extrem de grea”, a recunoscut el.

„Continuăm să ne menținem pozițiile” în nordul regiunii Lugansk, a precizat Valeri Zalouzhny, comandantul șef al armatei ucrainene, afirmând că „fiecare metru de pământ (…) este acoperit cu sânge – dar nu numai sângele nostru, ci și al ocupaților”. Din punct de vedere militar, Rusia are un avantaj de 10 la 1”, a mai adăugat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe